banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Urfa Balıklıgöl PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı

Van'da deprem

Van'da saat 04.01 sıralarında merkez üssü  Van'ın Tuşba ilçesine bağlı Çolpan Mahallesi’nde 4,4 ve yaklaşık 7 dakika sonra ise merkez üssü Çakırbey Mahallesi’nde 3,0 büyüklüğünde 2 deprem ve çok sayıda artçı sarsıntı meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre saat 04.01’de Van'ın Tuşba ilçesine bağlı Çolpan Mahallesi 4, 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu depremden yaklaşık 7 dakika sonra ise merkez üssü Çakırbey Mahallesi olan 3,0 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

Bu depremlerin ardından merkez üssü çolpan Mahallesi olan çok sayıda arçı sarsıntı meydana geldi.

Saat 04.52'de merkez üssü Çarıbey Mahallesi olan 3,8 yine merkez üssü Çolpan Mahallesi olan 2,0, 1,6 ve 2,1 şiddetinde üç artçı sarsıntı daha kaydedildi.

Ayrıca saat 06.55 sıralarında ise merkez üssü Muradiye ilçesi Ovapınar Mahallesi olan 2,2 şiddetinde bir artçı daha kaydedildi.

Sarsıntılar Van merkezinde ve çevre ilçelerde paniğe yol açarken herhangi bir mal veya can kaybının yaşanmadığı öğrenildi. (Murat Dalgın- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.