banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Van'da cami ve Kur'an kurslarına 6 milyon TL harcama yapıldı

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Camiler Din Görevlileri Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada 138 cami ve Kur'an kursuna toplam 5 milyon 875 bin 394 TL harcama yapıldığını söyledi.

Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası bu yıl 12-18 Ekim tarihleri arasında kutlanacak.

İl ve İlçe Müftülüklerince bu yıl düzenlenecek olan etkinlik ‘Cami ve Namazla Arınma’ teması çerçevesinde düzenleneceği bildirildi.

Basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, etkinlik kapsamında yapacakları faaliyetler hakkında bilgi verdi.

İl Müftülüğünce basın toplantılarıyla başlayacak olan etkinliklerde; sinevizyon gösterimi ve konferansların verileceğini bildiren Arvas, “Camilerde Buluşma’ adı altında özellikle sabah namazlarında cemaatin camilere teşviki sağlanacak.  Başarılı personele ödüller verilecek, camilere Kur’an-ı Kerim hediye edilecek. 100 bin hatim okuma kampanyası, israfı önleme kampanyası, kitap dağıtılması ve kadınlara yönelik İrşad programları düzenlenecektir. Bunun yanında yaşlılar, sevgi evlerindeki çocuklar, tutuklu ve hükümlüler, öksüz ve yetimler, kimsesiz ve mülteciler, kurumlar ve esnaf ziyaretlerimiz olacaktır.” dedi.

Arvas, “Van’da inşaatı devam etmekte olan 138 cami ve Kur'an kursuna toplam 5 milyon 875 bin 394 TL harcama yapılmıştır. Depremden dolayı zarar gören Hz. Ömer Camiine TDV. Vakıf şubesi bütçesinden toplam 500 bin TL harcanarak tekrar ibadete hazır hale getirilmiştir. Ayrıca il genelinde TOKİ tarafından 27 cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2 Cami ve TDV tarafından ise 2 Cami yaptırılarak ibadete açılmıştır. Vatandaşların katkılarıyla Van genelinde devam eden cami sayısı 132'dir.” diye konuştu.  (Yılmaz Sönmez - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.