banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Van'da Bombalı saldırı:1 ölü 1 yaralı

Van’ın merkez İpekyolu ilçesine bağlı Karşıyaka, Yenimahalle ve Şabaniye mahallelerinde dün gece PKK’liler ile polisler arasında yaşanan bombalı saldırı ve çatışmalarda bir PKK’li ölürken 1 kişi de yaralandı.

Konuyla  ilgili olarak Van Valiliği’nden yapılan açıklamada; İpekyolu İlçesi Karşıyaka, Yenimahalle ve Şabaniye mahallelerinde bazı sokakların girişlerine PKK’lılar tarafından barikat kurduğu ihbarının alınması üzerine polis ve askerlerin söz konusu Mahallere girdiği sırada barikata gizlenen el yapımı patlayıcıların patlatıldığı belirtilen açıklamada, yaşanan olaylarda 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 1 kişin de yaralandığı ifade edildi.

Yolları  açmak üzere söz konusu sokaklara giden polis ve askerlere ait araçlara Molotof, el yapımı patlayıcı, barikatlara yerleştirilen bomba düzenekleri ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu belirtilen açıklamada,  alınan istihbarı bilgiler ışığında bölgede 15 civarında ellerinde uzun namlulu silah bulunan şahıs ile elinde roketatar bulunan 2 kişinin bulunduğu, alınan bu bilgilerin de bölge üzerinde gözetleme yapan helikopter tarafından da teyit edildiği belirtildi.

“Barikata gizlenen bomba patlatıldı”

Olaylar sırasında Sürmeli 2 sokakta barikatı açmak isteyen TOMA aracının yanında bulunan barikata gizlenen bombanın patlatıldığı belirtilen açıklamada, olayda herhangi bir yaralanma ve can kaybının yaşanmadığı belirtildi.

Patlama  sonrası polis araçlarına silahlarla ateş edildiği ve çok sayıda aracın bu saldırı sonrasında hasar gördüğü belirtilen valilik açıklamasında, “Ayrıca söz konusu sokaklarda bahçe duvarlarının yıkılarak buradan elde edilen taşlarla, devrilen telefon ve elektrik direkleri ile muhtelif yerlerdeki kazılarla barikatlar kurulduğu, böylelikle sokakların alt ve üst yapılarına önemli oranda zararlar verildiği de tespit edilmiştir.” denildi.

Maskeli saldırgan öldürüldü 1 kişi de yaralandı

Esentepe  Sokakta da yollara tel gererek barikat kurmaya çalışanlar ile yaşanan çatışmada maskeli grup içerisinde olanlardan V.B’nin öldürüldüğü belirtilen açıklamada, “Yine aynı olaylar çerçevesinde Cihan Sokak bölgesinde de müdahalede bulunulmuş, buradaki araçlara da silah ve el yapımı patlayıcıyla yapılan saldırılara silahla karşılık verilmesi sonucunda M.İ. isimli şahıs yaralanmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada olaylarla ilgili olarak adli ve idari incelemelerin devam ettiği bildirildi.

(İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.