banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı Kökünü Kurutma Operasyonu

Van'da bir okul daha yakıldı

Van Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre Gürpınar ilçesi Parmakkapı İlkokulu kimliği belirsiz kişi veya kişilerce, yanıcı madde kullanılarak, gece yakıldı. Söz konusu okulun yakılmasıyla 96 öğrenci okulsuz kalmış oldu.

Müdür odası, öğretmenler odası ile 3 dersliğin yakıldığı belirtilen açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Olay, 26 Ekim 2015 Pazartesi günü saat 07.30 sıralarında okula gelen görevliler tarafından fark edilmiş, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin okulun arka kısmındaki pencerenin demir korkuluklarını kesmek ve camları kırmak suretiyle okula girdiği anlaşılmıştır. Yapılan incelemede, toplam 96 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü okulun, müdür odası, öğretmenler odası ve 1, 2 ve 3’üncü sınıflarına ait üç derslik ile tüm eğitim malzemelerinin yakıldığı belirlenmiştir.”

Okulda ne kadar maddi hasar oluştuğu ve saldırının kimler tarafından yapıldığını belirlenmesi için başlatılan tahkikat ise sürüyor. (Murat Dalgın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.