banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Van'da 73 meclis üyesine 'yeşil alan' soruşturması

Van Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde kentte yaşanan deprem nedeniyle yıkılan kamu kurumlarının yerlerine yeşil alan yapılması ile ilgili kararları soruşturmalık oldu.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin deprem nedeniyle yıkılan kamu kurum alanlarının yeşil alana dönüştürmesi ile ilgili 2014 yılında aldığı kararlar için İçişleri Bakanlığı, Büyükşehir Meclisi’nin aralarında Eş Başkanı Hatice Çoban’ında bulunduğu DBP’li ve AK Parti’li 73 meclis üyesi hakkında 'görevi kötüye kullandıkları' gerekçesiyle soruşturma açılmasına izin verdi.

Soruşturma izni Selami Altınok’tan geldi

Dönemin İçişleri Bakanı Selami Altınok tarafından imzalanan kararda, "Van ili Tuşba, Edremit ve İpekyolu sınırları içerisinde yer alan ve mülkiyeti maliye hazinesine ait olduğu mutaala edilen 32 taşınmazdan 30 adedinin resmi kurum, 2 adedinin ise ticari alan olduğu, Van Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ise bu alanları yeşil alan yapılmasına karar verdiği anlaşılmıştır. Türk Caza Kanunun ‘Görevi kötüye kullanma’ başlıklı 257'inci maddesi 1. fırkasında yer alan 'Kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan' ifadesinde belirtilen suç tanımına uyduğu ve karara onay veren belediye meclis üyelerinin sorumlu olduğu gerekçesiyle karara olumlu oy veren 73 meclis üyesi hakkında soruşturma izni verilmesine..." ifadeleri yer aldı.

Büyükşehir Belediye Eş Başkanı da soruşturmalık

Haklarında soruşturma izni verilenler arasında; Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, Bahçesaray, Başkale, Çaldıran, Çatak, Edremit, Erciş, Gürpınar, Saray, İpekyolu, Muradiye Belediyesi Eş Başkanları ile AK Parti’li Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ve AK Parti'li meclis üyeleri de bulunuyor.

DBP’den 56, AK Parti’den ise 17 isim var

Öte yandan haklarında soruşturma izni verilenlerden 56’sının DBP’li meclis üyesi olduğu öğrenilirken, aralarında AK Parti Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan’ın da bulunduğu 17 kişinin ise AK Parti meclis üyesi olduğu öğrenildi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.