banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Van Valisi İran'da 'Sınır Güvenliği' toplantısına katıldı

Van Valisi İbrahim Taşyapan, Saray Kaymakamı İbrahim Bayır ve 6. Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette ilk olarak, Hoy 1. Derece Hudut Komiserliği ile birlikte toplantıya katıldı.

Hoy Perdis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ve samimi ortamda karşılıklı iyi dileklerin sunumuyla başlayan toplantıda, Hoy 1. Derece Hudut Komiseri Albay Hasan Hasanlu başkanlığındaki heyetle, başkanlığını Vali İbrahim Taşyapan’ın yaptığı Türkiye heyeti bir araya geldi.

Toplantıda iki ülkenin hudut güvenliği, hudutta yaşanan sorunlar ve çözümleri için fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca Türkiye’nin Van ilinden İran ile hudutlarının daha iyi hale getirilmesi konusunda ortak kararlar alındı.

Vali İbrahim Taşyapan ve beraberindekiler, toplantının ardından kentte, tarihi Muttaliphan Camii, Seyid-i Şueda Camii,  Kapalı Çarşı, Tac Machal, Fermandarlık (Valilik), İmam Rıza Oteli İnşaatı ve Dağlar Bağı Parkı’nı da ziyaret etti.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Van ile İran’ın Hoy kenti arasında yapılması planlanan uçak seferleri İran’daki bürokratik nedenlerden dolayı 28 Aralık’a ertelenmişti.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.