banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Van-Urumiye arasında uçak seferleri tekrar başlıyor

Van Ekonomisi ve turizmi için son derece önemli olan Van ile İran’ın Urumiye şehri arasındaki uçak seferleri 22 Aralık tarihinden itibaren tekrar başlıyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, “400 yıldır barış içerisinde yaşayan iki ülke ilişkilerinin gelişmesi sınırdaki illerin ilişkisine bağlıdır.” dedi.

Türkiye ile İran arasındaki 380 kilometrelik sınırın, iki ülkenin birlikteliğini, dayanışmasını, ticaret hacmini güçlendirmesi gerektiğine işaret eden Necdet Takva, “Her alanda ortak değerleri olan iki ülke ilişkileri, hiçbir zaman sekteye uğramamıştır. Bu kadar ortak paydası bulunan iki ülkenin, her alanda daha fazla iş birliği ve dayanışma içinde olması gerektiğine inanıyoruz. Uzun süredir her platformda dile getirdiğimiz ve takipçisi olduğumuz Van-Urumiye uçak seferlerinin başlaması işbirliğinin artmasına ilişkin gerçekliği de ortaya koymaktadır.” şeklinde konuştu.

Geç kalınmış bir adım olarak gördükleri söz konusu uçak seferlerinin süreklilik kazanmasının önemli olduğunu aktaran Takva, 22 Aralık’ta başlayacak olan uçak seferlerinin her gün Urumiye-Van arasında karşılıklı olarak 1 ay süre ile süreceğini, ilginin olması halinde seferlerin sürekli devam edeceğini ifade etti.

Türkiye’nin İran ile olan ticaret hacminin 30 milyar dolara ulaşabileceğine ilişkin öngörülerin hayata geçmesi için sınır kentlerinin desteklenmesi gerektiğini belirten Takva, “Uçak seferleri ile birlikte karayolu ile kentimize ve ülkemize gelecek olan İran vatandaşlarının modernizasyonu yapılmış gümrük kapılarından kentimize ulaşmalarını kolaylaştırabilirsek, söz konusu dış ticaret hedeflerinin gerçekleşmesinde ilimizin de önemli bir katkı sunacağına inanıyorum.” diye konuştu.

“İran bizim Asya'ya açılan en önemli kapımızdır”

İran’ın Türkiye’nin Asya’ya açılan en önemli kapısı olduğunu aktaran Necdet Takva, “Hep birlikte zor bir coğrafyada yaşamaktayız. İki ülkenin, özellikle ekonomi alanında yapacağı çalışmalar, hiç kuşkusuz tüm bölgeyi etkileyecek, tüm bölgenin refahına, huzuruna katkı sağlayacaktır. Biz İran için nasıl Avrupa'ya açılan kapıysak, İran da bizim Asya'ya açılan en önemli kapımızdır. Ekonomilerimiz, aslında birbirini tamamlar niteliktedir.” ifadelerini kullandı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.