banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

Van savaş alanına döndü

Bugün öğle saatlerinde Soydan kavşağında bir araya gelen kalabalık bir grup, PKK sloganları atarak yürüyüşe geçmek istedi. Polis izin vermeyince olaylar çıktı. Yapılan uyarılara uymayan gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale ederken, göstericiler polise taş, havai fişek ve taş attı. Öğle saatlerinde başlayan olaylar kısa sürede kentin işlek caddelerine sıçradı.

Olayların ortasında kalan vatandaşlar ve çocuklar atılan biber gazından etkilenirken, kent merkezinde kepenkler kapatıldı. Kobani’ye yönelik saldırıları protesto eden göstericiler yollara barikat kurarak polisi taşlamaya devam ediyor.

Van'da olaylar yer yer devam ederken Kızılay’a ait 2 kan toplama aracının yanı sıra 16 aracın daha ateşe verildiği öğrenildi.

Kızılay Kan Toplama Merkezi önünde bekleyen kuruma ait 2 kan toplama aracının yanı sıra ateşe verilen diğer 16 araçta kullanılamaz hale geldi.

Kobani’ye yönelik saldırıları protesto eden grup ile polis arasında başlayan olaylar saatlerdir devam ediyor. Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bekleyen bir grup polise taş ve havai fişeklerle saldıran göstericiler, polisleri linç etmek istedi. Polisler son anda bir binanın içerisine girerek canını kurtarırken, göstericiler ise polislere ait hücum yeleği, cop, kalkan ve gaz maskesi aldı.

Öte yandan Kobani’ye yönelik saldırıları protesto eden göstericilerle polis arasında Erciş, Muradiye ve Başkale ilçelerinde de olaylar devam ediyor. (Hacı Yılmaz-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.