banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Van Kapıköy Sınır Kapısı açılıyor

21 Ağustos 2015’te PKK’liler tarafından 11 gümrük çalışanı kaçırılan ve o tarihten bu yana kapatılan, Kapıköy Sınır Kapısı’nın bugün açılması bekleniyor.

Van il merkezine 120 kilometre uzaklıkta bulunan ve Türkiye ile İran arasında giriş çıkışların yapıldığı önemli kapılardan biri olan Kapıköy Sınır Kapısı, yaklaşık olarak 2 aydır kapalıydı.

Ağustos ayının başlarında PKK tarafından yapılan saldırılar nedeniyle Türkiye-İran arasında yapılan tren seferlerinin iptal edilmesinin ardından, 21 Ağustos’ta Kapıköy Gümrük Müdürlüğünde görevli 11 Gümrük memurunun kaçırılması olayından bu yana sınır kapısı tamamıyla kapalı olarak tutuluyordu.

Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılacağı haberini veren eski bakanlardan Beşir Atalay, sınır kapısının bugün açılacağını ifade etti.

Yarın Van’a gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun programı ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren Atalay, bir basın mensubunun sorusu üzerine; “Kapıköy Gümrük Kapımızın açılışını Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz bey haber verecekti. Ancak siz sorduğunuz için cevap vereyim. Kapıköy Gümrük Kapımız 19 Ekim Pazartesi günü açılıyor. Yani Pazartesi'nden itibaren Kapıköy'de araç geçişleri başlayacak." dedi. (Murat Dalgın-İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.