banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Yetim Der Onur Bilgen Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası

'Van hak ettiği yerde değil'

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Genç Ekonomistler Topluluğu tarafından düzenlenen seminerde konuşan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van’ın hak ettiği yerde olmadığını söyledi.

Programa Y.Y.Ü. Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van KOSGEB Müdürü Bilal Emre Yörük, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reha Saydan, Van TSO Akademik Danışmanı ve Genç Ekonomistler Topluluğu Koordinatörü Doç. Dr. Menaf Turan, akademisyenler ve yaklaşık 300 öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını Y.Y.Ü. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Melen yaptı. Melen, Genç Ekonomistler Topluluğunun çok önemli bir çalışma yaptıklarını belirtti.

Daha sonra konuşan Necdet Takva, Van’ın ekonomik alamda hak ettiği yerde olmadığını belirterek, “Bize düşen görev sizi hayata hazırlamaktır. Van hak ettiği yerde değil. İstatistiklere göre bu ülkenin en yoksul kentlerinden birinde yaşıyoruz. Bu durumu değiştirmek için çok çalışmalıyız.” dedi.

“10 öğrenciden oluşan bir grubu İran’a götüreceğiz”

Yüzüncü Yıl Üniversitesinin öğrencilerine katkı olması için özellikle İran’a yapacakları bir program da 10 öğrenciyi de davet edeceklerini belirten Takva, “Öğrencilerin iş hayatına atılmadan önce deneyim kazanmaları gerek. Bu açıdan Van TSO olarak 10 öğrenciden oluşan bir grubu İran’a götüreceğiz. Gerek Üniversiteleri gözlemleme gerekse İran pazarını görmeleri açısından önemli bir deneyim kazanacaklardır.” şeklinde konuştu.

Van ekonomisini istatistiklerle desteklenen bir sunumla anlatan Takva, yaklaşık 2 saat öğrencilerle bir arada oldu. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Takva, öğrencilere Van TSO’yu okullarının bir parçası olarak görmelerini, özellikle eğitim hayatlarına katkı için ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.