banner2
Öne Çıkanlar Av. Haluk Pekşen Mehmet Kaya gazzeli ilk Yaz saati uygulaması Trabzon Milletvekili

Van balığı yeterince tanıtılmıyor

Van Gölü’nün sodalı sularında yaşayabilen tek canlı türü olan İnci Kefali’nin yerli halk dışında fazla rağbet görmediğinden dolayı, Vanlı balıkçılar tarafından ‘Gariban Van Balığı’ olarak adlandırılmaya başlandı.

Konuyla ilgili konuşan Vanlı balıkçılar, İnci Kefali’nin yerli hak dışında fazla rağbet görmemesi nedeniyle, satışlarının diğer deniz ürünlerine oranla daha az olduğunu söylediler.

Balıkçı Yılmaz Aksaka, deniz balıkları arasında en az Van balığının tercih edildiğini ifade ederek, şunları söyledi: “Van balığı geçen yıla oranla daha az satılmaktadır. Hamsi, istavrit, levrek ve somon balık çeşitleri olduğundan dolayı Van balığı diğerlerine göre daha az rağbet görmektedir. Bu balık türleri arasında kalan Van balığı pek rağbet görmediğinden dolayı, biz balıkçılar Van balığına ‘gariban Van balığı’ deriz.  Van balığına yerli halk dışında pek rağbet gösterilmemektedir.” ifadelerini kullandı.

Van balığının kendisine özgü bir tadı olduğunu belirten Mesut Avcı ise tanıtımının iyi yapılmadığından dolayı İnci Kefali’nin rağbet görmediğini dile getirdi.

Avcı, “Şehir merkezinde Van balığına rağbet artmaktadır. Özellikle kış aylarında Van balığı yerli halk tarafında oldukça iyi bir rağbet görmektedir.  Van balığı özellikle yerli halkın damak tadına uyduğundan dolayı tercih ediliyor. Bundan dolayı biz Van’daki balıkçılar Van balığına zavallı ve ya gariban deriz. Dışardan Van iline gelen memur veya öğrenciler daha çok deniz ürünlerine rağbet etmektedir. Van balığı aslında tadı güzel bir balıktır. Van balığının tanıtımı iyi yapılmadığından dolayı rağbet görmemekdir. Tanıtım noktasında iyi çalışılır ise Van balığına ilginin artacağını düşünüyorum.”  dedi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.