banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Van 112 acil servisi kışa hazır

Van Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Acil Sağlık Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 112 acil sağlık ekipleri, çelik ve kar paletli ambulansların bakımını yaptırarak, kış şartlarına karşı hazırlıklarını tamamladığını duyurdu.

Konuyla ilgili bilgi veren, Van İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, özelikle bölgemizde etkili olan kış mevsiminden Van’ın daha fazla etkilendiğini ifade ederek, “Kış hazırlıkları kapsamında ilimizde 112 ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi  (UMKE) olarak kış hazırlıklarını yaptık.” Dedi.

Van’da yoğun kar yağışı yaşandığı kış döneminin başladığını ifade eden Dr. Yanmaz, “112 Komuta Kontrol Merkezinde hizmet veren bütün Ambulans ve diğer araçlarımızın bakımı ve tamirini gözden geçirilerek bunları tamamladık. Vakalar için çelik paletli ambulans 'Snow track' operatörlerimiz hazır bekletilmekte. 112 Komuta Kontrol Merkezine gelecek olan acil çağrılar doğrultusunda hastası olan vatandaşlarımıza yardım etmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

Van’da Kış şartlarına uygun özel donanımlı 24 ambulansın hizmet verdiğini belirten Dr. Yanmaz, “112 servisimizde aktif hizmet veren ambulans sayımız 49 olmakla beraber özel donanımlı ambulans sayımız 24 ve kış şartlarında ulaşılması zor olan vakalar için 7 adet pajero, 3 sonw track ve 3 scam kar paletli ambulanslarımız mevcuttur. Ayrıca müdürlüğümüz bünyesinde 112 Komuta Kontrol Merkezi Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürümüz Ümit Şanlı, koordinatörlüğünde sağlık personelimiz 7 -24 hizmet vermektedir. Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi (SAKOM) ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekiplerince 24 saat kesintisiz nöbet tutulmaktadır.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.