banner2
Öne Çıkanlar Paylaşan Eller Sivas 4 Eylülspor Kültür ve Turizm Yolu Tekağaç Yeşiltepe ve İğdeli

Valilikten New York Times’in haberine açıklama

Şanlıurfa Valiliği ABD’de yayım yapan New York Times adlı gazetenin dünkü sayısında çıkan “Bomba yapımında kullanılan gübre Türkiye'den IŞİD'e gidiyor” başlıklı haberi üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Söz konusu haberin tamamen asılsız olduğu belirtilen açıklamada, yayınlanan haberde Şanlıurfa’nın sınır ilçesi Akçakale Sınır Kapısından Suriye’ye yüklü miktarda gübre taşındığına yer verildiğini, ancak Akçakale Sınır Kapısının ticari faaliyetlere ve araç giriş çıkışına kapalı olduğunu söyledi.

Açıklamada, “Akçakale Sınır Kapısından sadece ülkelerindeki iç karışıklıklardan kaçarak ülkemize sığınan Suriyelilerin geri dönüşlerine izin verilmektedir.” denildi.

Ülkelerine dönmek isteyen Suriyelilere de şahsi eşyaları dışında, ticarete konu olabilecek yüklü miktarda hiçbir malzemenin geçişi ile ilgili izin verilmediğine vurgu yapılan açıklamada, Suriyelilerin yanlarında ev eşyaları, gıda maddeleri ve zati ihtiyaçlarıyla ülkelerine döndükleri ifade edildi.

Açıklamada, söz konusu haberin tamamen asılsız olduğu belirtilerek; “Ayrıca haberde sunulan fotoğraf sınır kapımızda çekilen bir fotoğraf değildir.” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.