banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Valilik dolandırıldı haberine açıklama

Serbest Stil Motokros Akrobasi Dünya Şampiyanasında dolandırıldığı açıklanmıştı. Şanlıurfa valiliği bu konuda bir açıklama yaptı.

İŞTE O AÇIKLAMA

Geçtiğimiz günlerde bazı yayın organlarında, Şanlıurfa ilimizde gerçekleştirilmesi planlanan "Uluslararası Akrobatik Motosiklet Dünya Şampiyonası" hakkında yer alan muhtelif haberlerle alakalı olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına Valilik olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunlu hale gelmiştir.

            1.Mezkûr Organizasyonun 15-16 Mayıs 2010 tarihleri arasında Şanlıurfa'da gerçekleşmesi öngörülmüştür. Buenos Aires, Berlin ve Roma gibi önemli dünya şehirlerinde daha önce tertip edilen bu organizasyon, 2010 yılı içerisinde Almanya, Litvanya, İsviçre ve nihayet Türkiye / Şanlıurfa olarak tespit edilmiş olup, Sayın TMF Başkanının yaptığı açıklamalar ile kendi resmi internet sitelerindeki yayınlar(örneğin www.tmf.org.tr/dosyalar/takvim2010.pdf) arasındaki ciddi tenakuz,  değerlendirilmeler yapılırken sarfınazar edilmemelidir.

            2. Ancak içinde olunamayan bir organizasyona gösterilen hissi refleksler ile tevil ve izah edilebilecek bu açıklamalar maalesef iyi niyet hadlerini zorlamakta ve 64 ülkede 26 dilde yayınlanacağı taahhüt edilen, gerçekleştiği takdirde Şanlıurfa'nın,  dolayısıyla da ülkemizin tanıtımına hizmet edeceği muhakkak olan bu organizasyona zarar verebileceği mütalaa edilmektedir.

            3. Gelen hiçbir ikaz veya ihbar istihfaf edilmemektedir. Yapılan mutabakatın öncesinde de gerekli araştırmalar yapılmış olmakla birlikte TMF'nin Sayın Başkanının iddiaları da aynı minvalde değerlendirilmekte ve ilgili firmaların yetki vb. durumları elan hassasiyetle araştırılmaktadır. Ancak resmi bir federasyon temsilcisinin zihinlerde istifhama yol açabilecek açıklamaları yapmadan önce ilgili makamlarla doğru iletişime geçmesi gerekliliği de çok açıktır.

            4. Organizasyon bütçesi özünde Şanlıurfa stadında yapılacak iki gösteriye müstenit satılması planlanan takriben 60.000 biletten elde edilecek gelirler ve sair sponsorluk, reklam vb. gelir kalemleri üzerine kuruludur. Şu ana kadar mutabakata varılmış organizasyon ile ilgili olarak hiçbir ödeme yapılmamıştır. Ülkemiz ve daha özelde ilimiz ve Suriye arasında son yıllarda gelişen iyi  ilişkilerin daha da güçlendirilmesi bağlamında komşumuz Suriye'nin de katılacağı bir konsept belirlenmiştir. Elde edilen gelirlerden, belgeleriyle tespit edilen masraflar düşüldükten sonra kalan kısmın taraflar arasında paylaşımı ve Valiliğimize düşecek payın Şanlıurfa'nın tanıtımında kullanılması öngörülmüştür.

         5. Bir kez daha ortaya atılan iddiaların ciddiyetle değerlendirileceğini ifade etmekle beraber, aksi durumda, yani mezkûr iddiaların doğru çıkmaması durumunda organizasyonun hedeflediği gelirle elde edilen gelir arasında bu tür menfi açıklamalar nedeniyle oluşabilecek fark ve zararların müsebbiplerinden dava yolu ile tazmin edileceğinin bilinmesi gerekmektedir.

             Tüm bunlara rağmen federasyonun şehrimize yönelik bu ani ve yakın ilgi ve alakası şüphesiz bundan sonra yapılacak organizasyonlarda değerlendirilebilecektir.

            Meselenin yukarıdaki izahat dâhilinde değerlendirilmesi hususunu kamuoyunun dikkatine sunarız.

DOLANDIRILDI HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ!...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.