banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Valilik: Dolandırıcılara dikkat!...

Zaman zaman nüfuzlu kişilerin isimleri ve konumları kullanılarak istenmeyen durumlar yaşandığını görmekte ya da duymaktayız. Bazı kişilerin isimleri telaffuz edilerek yardım toplama adı altında vatandaşlarımızdan para talep edilmektedir. Üzücüdür ki benzer birçok olayın ülke genelinde yaşanması ve medya kanalı ile afişe olmasına rağmen İlimizde de benzer olaylara şahit olmaktayız. Bu noktada değerli vatandaşlarımızın olabildiğince dikkatli olmaları, olayların gerçekliğini araştırmaları ve yetkilileri bu konuda haberdar etmeleri gerekmektedir. Valiliğimiz ile bağlantılı olan durumlarda, ilgili birimlerin haberdar edilmesi, vatandaşlarımızın kötü niyetli kişiler tarafından kullanılmasını önleyecektir.        

Yetkililerin; vatandaşlar tarafından bilgilendirilmemesi ve süreçten haberdar edilmemesi karşısında oluşacak olumsuz durumlarda geç kalınmaması için, ismi kullanılan kişilerin en kısa zamanda bilgilendirilmesi olası zararların önlenmesi noktasında oldukça önemlidir.

Diğer İllerde de benzer durumların oluştuğunu ve vatandaşlarımızın zarara uğradığı görülmektedir. Sayın Valilerimizin ve Vali Yardımcılarımızın adı verilerek telefon edilmekte ve vatandaşlarımızdan taleplerde bulunulmaktadır. Bu noktada vatandaşlarımız, ivedilik ile Valilik Makamını aramaları ve konu ile ilgili teyit almaları gerekmektedir.

            Vatandaşlarımızın iyi niyetleri ve yardımseverliklerinin yanı sıra Devlet görevlilerine duydukları saygıdan dolayı bu tür olayları fazla irdelemeden faaliyete geçmeleri ve zarara uğramaları bizleri de derinden üzmektedir. Unutulmamalıdır ki, Valiliğimiz kanalı ile gerçekleştirilecek bir kampanya ilgili birimlerce vatandaşlarımıza duyurulacaktır. Tekrardan tüm vatandaşlarımızı bu konuda daha duyarlı olmaya ve bu tip taleplere itibar etmemeye çağırıyoruz.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.