banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç İstanbul

Validen Akçakale'ye gece baskını

Vali Güvenç’in ziyaret ettiği Akçakale Süleyman Şah Tesislerinde 3 gündür misafir kabulü yapılırken, 3 gün içinde yaklaşık 6 bin Suriyeli sığınmacı kampa yerleştirildiği öğrenildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün kontrolünde bulunan kampın büyük bir bölümünde çalışmalar tamamlanıp Suriyeli sığınmacıların yerleştirilmeleri devam ederken, dün gece geç saatlerde Vali Celalettin Güvenç kampta incelemelerde bulundu.

Kamp girişinde Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ve İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Mahmut Sönmez ile kamp çalışanları tarafından karşılanan Vali Celalettin Güvenç, burada yapılan çalışmaların ve kabul edilen Suriyeli sığınmacıların durumu hakkında bilgi aldı. İlçe Kaymakamı Şefik Aygöl, kampın büyük bir bölümünün tamamlandığını ve başlayan misafir kabulünün sürdüğünü söyledi. Biri bekârlar mahallesi olmak üzere toplam 5 mahalleden oluşan kampta diğer mahallelere misafir alınması için çalışmaların sürdüğünü Vali Güvenç’e aktaran Aygöl, 3 günde 6 bin civarında Suriyeli sığınmacının kampa geldiğini bildirdi.

Vali Celalettin Güvenç, İlçe Kaymakamı Şefik Aygöl ve İl AFAD Müdürü Mahmut Sönmez’den bilgi aldıktan sonra, kampı gezerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Suriyeli sığınmacılara, “Hoşgeldiniz” diyen Vali Celalettin Güvenç, sığınmacılarla sohbet etti. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın Türkiye’de kurduğu kamplara kendilerini kabul etmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren sığınmacılar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve tüm yetkililere teşekkür ettiler.

Şanlıurfa Valiliği’nin koordine ettiği kamptaki Kayıt kabul, Sahra Hastanesi, bay ve bayan TV izleme odalarını gezen Vali Güvenç, Suriye’de yaralanan ve kampta bulunan sahra hastanesinde tedavi edilen Suriyelilerin durumu hakkında da bilgi aldı.

İncelemelerini tamamlayan Vali Güvenç, kayıt kabulde Suriyelilerin beklememesi için burada yapılan çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi. Kampta bulunan Suriyeli çocuklarla da yakından ilgilenen Vali Celalettin Güvenç, incelemelerini tamamladıktan sonra gece geç saatlerde kente döndü.

Öte yandan Hatay’ın Reyhanlı ilçesinden ve Kilis’ten gelen Akçakale Süleyman Şah Tesislerine gelen Suriyeli sığınmacılar öncelikle kayıt çadırına alınıyor; kaymakamlık çalışanları, asker ve polisler tarafından fotoğrafları çekilip işlemleri tamamlanan Suriyeliler daha sonra sağlık taramasından geçiriliyor. Sağlık taramasının hemen ardından işlemleri biten Suriyeli vatandaşlar, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü görevlilerince araçlarla alınıp çadırlara yerleştiriliyor.

Türkiye’de misafir edilen Suriyeli sığınmacıların yüzde 43’ünü Şanlıurfa misafir ediyor. Türkiye’ye gelen yaklaşık 50 bin sığınmacının Şanlıurfa Ceylanpınar Telhamut Çadır Kenti ile Akçakale’de toplam 21 bin Suriyeliye hizmet verilirken, Hatay’da 10 bin, Kilis’te 12 bin ve Gaziantep’te de yaklaşık 8 bin Suriyeli misafir ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.