banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Karaköprü Narı Abdülkadir Barut Şenocak Mahallesi

Vali Yol Çalışmalarını Yerinde Denetledi



Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, İl Özel İdaresi’nin merkeze bağlı belde ve köylerde gerçekleştkirdiği asfaltlama ve asfalt yama çalışmalarını yerinde inceledi. Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan’a incelemeleri sırasında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Genel Sekreter Yrd. Mehmet Uslu ve Yol Şube Müdürü Faruk Hartavi de eşlik etti.

Şanlıurfa merkeze bağlı Konuklu Beldesi, Kısas Beldesi çıkışı, Göbeklitepe yolu üzerindeki çalışmaları inceleyen Vali Nuri Okutan, asfaltlama ve asfalt yama çalışmaları hakkında Uğur Büyükhatipoğlu ve Yol Şube Müdürü Faruk Hartavi’den bilgiler aldı.

Yol çalışmalarını gerçekleştiren işçilerle sohbet edip, onlara su ikram eden Vali Okutan, çalışmalar hakkında işçilerden bilgi aldı. Yeni alınan asfaltlama makinelerini inceleyen Vali Okutan, yeni alınan ve çalışmalara başlayan asfaltlama aracını da test etti.

Vali Okutan köy ve grup yollarında asfalt ve yama çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, “İki yıldır yol çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Bu yol çalışmalarını daha çok kendi ekiplerimizle yapmaya gayret ediyoruz. Bu sene makine parkımızı güçlendirdik ve üç asfalt ekibi kurduk. İncelemelerde bulunduğumuz yollarda dokuz asfalt yama ekibimiz mevcut. Yama çalışmalarını her yıl yapamazsak asfaltlar dağılacak bu asfalt ve asfalt yamada mevsim çok önemli şu anda herkes asfalt malzemesi talebinde bulunuyor. Dolaysıyla asfalt malzemelerinde dağılım çok önemli ama biz bahar aylarından stok ettiğimiz için çalışabiliyoruz. Günlük 10 km asfalt yapabiliyoruz. Önümüzde Ramazan ayı ve hava sıcaklıklarıyla bu oran belki biraz düşebilir. Ama kendi ekiplerimizle daha önceki çalışmalarımızın yaklaşık 10 katı kadar bir iş üreteceğiz” dedi.

İl Özel İdaresi’nin bünyesinde yapılan çalışmaların yanı sıra, özel sektörden müteahhitler aracılığıyla Köydes kapsamında çalışmalar yapıldığını aktaran Vali Okutan, “1200 km ve 1300 km hedefimiz var. İnşallah tamamını gerçekleştireceğiz.  Yıllık 1200 km asfalt atsak dahi bizim 7 bin km yol ağımız var. Şimdi bunların yüzde 50 asfaltlandırmış olacağız. Grup yollarına ağırlık veriyoruz. Ancak yolları görüyorsunuz yolun şarampollerini sulama harkı olarak vatandaşımız kullanıyor. Bu yolu yumuşatıyor ve yola zarar veriyor. Bu köy standartlarındaki yolumuzda vatandaşlarımız yolun kenarında su tutuyorlar bu da yolu yumuşatıyor. Yüksek tonajlı araçlarda geçince asfalt zarar görüyor ve tahribata uğruyor. Su alan asfalt dağılıyor ve bütün emeğimiz boşa gidiyor. Bakın ekiplerimiz çalışıyor bu mevsimde bu saatte güneşin altında çalışıyorlar sağ olsunlar bu yola sahip olmak buna sahip çıkmak bunlar milli servet vatandaşlarımızın da görevi. Bunu korumak ve tahribatını önlemek için yapılacak çalışmalar öncesi ekiplerimize haber verip izin almaları halinde gerekli yardımı sağlayabiliriz. Ayrıca yolun kenarlarını da şarampollerine de su tutmamalarını rica ediyorum ve yola sahip çıkmalarını istiyorum. İnşallah bu yaklaşımla gidersek bilhassa Siverek, Viranşehir ve merkeze bağlı köylerimiz için seyyar kompresör alıyoruz. Bol malzeme dökmek, sağlamlaştırmak için en iyi şekilde asfaltlama çalışmalarını yapıyoruz. İleriki yıllarda sıcak asfalta geçmek istiyoruz. İnşallah Suriye’deki karışıklıkta durur. Suriye ile ilişkiye geçip oradan malzemeler alıp sıcak asfalta geçmek istiyoruz belki o zaman daha kolay ve uzun süreli yol çalışmalarımızdan verim alacağız. Çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.  

Bu arada incelemeleri sırasında yoldan geçen hurdacıyla bir süre sohbet eden Vali Okutan hurdacı İsa Dağ’a su ikram ederek sorunlarını dinledi. Vali Okutan, Yol kenarında çalışan çiftçilerle konuştuktan sonra çiftçi çocuklarına da oyuncak hediye etti.


www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.