banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Vali Yardımcısı, hakkında çıkan iddiaları yalanladı

Vali Yardımcısı Salih Altun, hakkında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, haberin bir çarpıtma olduğunu ve olayı yargıya taşıyacağını belirtti. Altun, şartsız bağış hesabında bilgisi ve talebi olmadan 5 bin TL’lik paranın eşinin hesabına aktarıldığını duyduğu andan itibaren banka üzerinden, gelen parayı aynı hesaba geri aktardığını bildirdi.

Vali Yardımcısı  Altun, hakkında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek şu bilgileri aktardı: “Bitlis eski Valisi Orhan Öztürk,  kendi tasarrufu altında bulunan Valiliğe ait şartsız bağış hesabından, bilgimiz ve talebimiz olmaksızın eşimin hesabına 5 bin TL havale yapmıştır. Hesabımıza böyle bir meblağın geldiği öğrenildiği anda, bankaya talimat verilerek paranın geldiği hesaba geri iade edilmiştir. Vali Öztürk’ün talimatı ile 2014 yılı Ramazan ayında Avrupa Yakası Hizanlılar Derneği tarafından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Florya tesislerinde düzenlenmiş olan iftar yemeğine katıldığım için, İstanbul’a gidiş dönüş uçak biletim ve 203 TL’lik araç kiralama bedeli valilikçe ödenmiştir.”dedi.

Haberde sözü edilen müfettiş raporunun şahsıyla bir ilgisinin olmadığını  belirten Altun,  usulsüzce kullanılan para hakkında da şu bilgileri aktardı: “Haberde usulsüz harcandığı belirtilen 5 Milyon TL dönemin Valisi Orhan Öztürk tarafından medrese ve STK’lara yapılan ödemeler olup, şahsımla hiç bir ilgisi bulunmamaktadır.

Medrese ve STK’lara yapılan ödemelerle ilgili Mülkiye Müfettişleri tarafından düzenlenen tazmin raporunda birçok kamu görevlisinden, bu paranın geri tahsil edilmesi kararı çıkmış olmasına karşın, şahsımın konu ile hiçbir ilgisi olmadığından, şahsıma 1 TL dahi kişi borcu çıkmamıştır. Bu haberlerin arkasında olanları çok iyi biliyor, bunlar bir dönem paralelle kol kola Bitlis’i babasının çiftliği gibi yönetmek isteyen bir anlayışın son çırpınışlarından ibarettir.”diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.