banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Vali, Seçim için güvenliğimizi aldık

12 Haziran 2011 tarihinde gerçekleştirilecek olan 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesi Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ilgili kurum amirleri ile valilikte seçim öncesi alınacak tedbirler ve güvenlik önlemleri hakkında bir toplantı yaptı.

 

Toplantının ardından bir açıklama yapan Vali Nuri Okutan, seçim öncesi seçimle ilgili planları, alınacak önlemleri gözden geçirdiklerini belirterek, “Bugün Emniyet Müdürümüz, Alay Komutanımız, Başsavcımızın katılımıyla değerlendirme toplantısı yaptık. Yarın da kaymakamlarımızla birlikte bu alacağımız tedbirlerle ilgili bir toplantı gerçekleştireceğiz” dedi.

 

Vali Okutan, çalışmak için il dışına giden işçilerin seçim için geri döneceği varsayımına göre hareket ettiklerini belirterek, “Ama onun ötesinde seçim kanunu değişmesi münasebetiyle sandık alanı oluştu sandık çevresi oluştu. Sandık alanı görevlisi, sandık çevresi görevlisi ve sandık kurulu başkanı ve müşahitler diğer partilerin görevlileri var. Güvenlik görevlileri eskiden sandığa 100 metre ileride görev yapıyorlardı şimdi bu 15 metreye düştü. Bu ne anlama geliyor okulun içinde sandık varsa nerdeyse kapının önünde bir güvenlik görevlisi bulunabilecek ve sandık kurulu başkanın talimatıyla oradaki asayişsizliğe müdahil olabilecek. Aynı zamanda orada sandık başkanı dışında sandık alanı görevlisi ve sandık çevresi görevlisi var. Dolaysıyla onların talimatıyla da harekete geçebilecek. Birden çok şahsın orada isteği etkili olabilecek. Birden çok şahıs orda görevli olacak bu yeni bir durum. Bu seçim kanunuyla ilk defa seçime gidiyoruz. Biz de bu kez sorun çıkabilecek muhtemel geçmiş seçimleri değerlendirerek kritik alanlarda gerek emniyet gerek jandarmanın sabit görevlileriyle güvenlik önlemlerini alacağız. Yine bu emniyet çevresi içerisinde geçerli kırsal alanda köylere de motorize ekip koyacağız ve sürekli onlar dolaşacaklar. Seçim sürecinde seçim alanın temiz tutulması ve seçimin sağlıklı bir şekilde yapılması için alacağımız tedbirler gün boyu devam edecek” diyerek konuşmasını sürdürdü.

 

“Sayım sonrasında torbaları güvenlikli bir şekilde ilçe seçim kurullarına getirilmesiyle ilgili önlemleri aldıklarını ifade eden Vali Okutan, “Amacımız herkesin oyunu özgürce kullanmasını sağlamak. Bilhassa yönlendirmelerin, baskıların önüne geçmek istiyoruz. Seçimi olabildiğince güvenli ve spekülasyonlardan uzak gerçekleştirme gayretindeyiz. Tüm kurumlarıyla birlikte ilimiz güvenli bir şekilde seçime gidecektir. Sağlıklı bir şekilde oyların korunması ve seçim kurulu başkanlıklarına teslim edilmesi önlemlerini alıyoruz” dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.