banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Vali Okutan'dan Mayıs ayı değerlendirmesi

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Mayıs ayında Şanlıurfa'da gerçekleştirilen, Ziraat Türkiye Kupası Final Maçı, Dünya Serbest Stil Akrobatik Motosiklet Yarışması, IV. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları ve son olarak düzenlenen Dede Garkın Sempozyumu ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Yapılan organizasyonların ardından gündemdeki gelişmeleri Şanlıurfa'da görev yapan basın mensuplarına aktaran Vali Nuri Okutan, konuşmasına İskenderun'daki hain saldırıda şehit düşen askerlere ve Gazze'ye giden yardım gemilerinde hayatını kaybedenlere baş sağlığı dileyerek başladı.

Vali Nuri Okutan Şanlıurfalıların 05 Mayıs'ta GAP Arena Stadyumunda oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor Türkiye Kupası Finali maçına diğer illerden gelen misafirleri Halil İbrahim Misafirperverliği ile ağırladığını bu misafirperverliğin herkese örnek olması gerektiğini söyledi. Vali Nuri Okutan Türkiye Kupasını Trabzonspor ile birlikte Şanlıurfa'nın aldığını belirtti. Vali Okutan Fenerbahçe-Trabzonspor Türkiye Kupası Finalinin ve 15–16 Mayıs'ta Türkiye'de ilk kez düzenlenen Dünya Motosiklet Şampiyonasının Şanlıurfa'nın tanıtımına çok büyük katkısı olduğuna dikkat çekti. Dünya Motosiklet Şampiyonasının sadece bir gösteriden ibaret olmadığına ve Şanlıurfa'nın komşu ülke Suriye ile ilişkilerinin büyük derecede arttığına işaret eden Vali Okutan "Şanlıurfa bu organizasyon ile Sınırsız Kardeşliğe Uçtu" dedi.

 

Vali Okutan, Dünya Motosiklet Şampiyonasının sosyal boyutunun Şanlıurfa için çok önemli olduğunu belirterek, "Şanlıurfa'ya Suriye'den ve dışarıdan 10 bine yakın insan geldi. Bu organizasyon uluslar arası etkinliklerin Şanlıurfa'da yapılabileceğinin de en büyük göstergesi oldu. Türkiye Kupası Finali de bu göstergenin en büyük nedenlerinden biridir.

Fotoğraf Yarışması Düzenlenecek

Dünya Motosiklet Şampiyonasında çekilen fotoğraflar ile bir yarışma düzenlenecek. Bu yarışma da dereceye girenlere çeşitli ödüller takdim edilecek. Bu fotoğraflar ayrıca bizim arşivimizde de yer alacak. Buda bizim için bir kazanım olacak.

6 Milyon TL Değerinde Reklam

Sadece 05 Mayıs'ta oynanan Türkiye Kupasında Şanlıurfa ulusal basının gündemini uzunca bir süre teşkil etti, yapılan bu reklâm para ile yapılmak istenseydi bunun bedeli kabaca hesabı çıkarıldığında 6 milyon olacaktı.

Dede Kargın Toplantısı Faydalı Oldu

Alevi Dede Kargın toplantısı Şanlıurfa'da yapıldı. Toplantıda 4 ülkeden gelen insanların Türkiye'nin ve Şanlıurfa'nın merkez konumunda ve ışık tutan konumunda olduğu ifadeleri bizleri son derece memnun etti. Geçmişe ışık tutmuş bizlere yol gösteren insanların her yönden tanınıp bilinmesi bakımından ve Şanlıurfa'nın da Dede Kargın kültürüne sahiplik etmesi bu felsefenin ve kültürün merkezi olmuş olması ayrı bir zenginlik.

 Offshore Yarışları 17 Temmuz'da Şanlıurfa'da

17 Temmuz tarihinde Şanlıurfa'da OFFSHORE yarışları ilimizde yapılacak. Bu tür etkinliklere devam edeceğiz.'dedi.

Vali Okutan İzne Ayrıldı

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan babasının sağlık problemleri nedeni ile bir haftalık izne ayrılacağını açıkladı. Vali Okutan izin kullandıktan sonra Şanlıurfa'nın tanıtımı, Şanlıurfa'nın sanayi potansiyelinin İstanbul'da Trakya ve Gebze sanayicilerine anlatılması ile ilgili Sanayi Bakanının başkanlığındaki toplantıya da katılacağını söyledi.

Bu arada Vali Nuri Okutan'ın izinden dönüşüne kadar görevine Vali Yardımcısı Salih Gelgeç vekâlet edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.