banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Vali Okutan, Fatih Üniversitesinde Konferans Verdi

Şanlıurfa Valisi Okutan, ayrıştırıcı değil birleştirici yönlere vurgu yaptı:

“Toplumsal mutabakatı, etrafında buluşacağımız ortak değerlerimizle sağlayabiliriz”

 Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Fatih Üniversitesi Politika Kulübü’nün davetlisi olarak İstanbul’da “Kamu Diplomasisi” başlığı altında bir konferans verdi.

Ø  Okutan konferansta, Türkiye ve Şanlıurfa’nın kamu diplomasisi boyutuyla bölge ülkeleriyle yürüttüğü çalışmaları değerlendirerek, Şanlıurfa’nın komşularıyla son dönemde geliştirdiği pozitif ilişkilerin önemine, Türkiye’ye kattığı değerlere vurgu yaptı.

 

Fatih Üniversitesi Politika Kulübü’nün davetlisi olarak İstanbul’da “Kamu Diplomasisi” başlığı altında bir konferans veren Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Şanlıurfa’nın sahip olduğu değer ve potansiyellerle bölgenin merkez ili olduğunu, bölgedeki ortak değerleri buluşturan şehir olarak bu misyonun gereklerini başarıyla yerine getirdiğini söyledi.

Yeni dünya düzeninin Türkiye açısından da yeni bir perspektif olduğuna vurgu yapan Okutan, uluslararası ilişkiler boyutunda atılan başarılı adımların, özellikle Ortadoğu’daki son sıcak gelişmelerde Türkiye’nin konumunu ve önemini gözler önüne sermesi bakımından dikkat çekici olduğunu söyledi. Vali Okutan, Türkiye, Şanlıurfa ve bölge ilişkilerine ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bugün geldiğimiz nokta itibariyle ülkemiz Ortadoğu coğrafyası açısından özel bir konumdadır. Şanlıurfa ise bu açılımın merkez ili pozisyonundadır. Şehrimiz açısından bunu sağlayan temel faktörlerin başında, bulunduğumuz stratejik konum geliyor. Şanlıurfa, uzaklıklar ve lojistik imkanlar bakımından Türkiye’nin merkez şehirleri ile İran, Irak, Suriye ve Lübnan’ın stratejik önemdeki kentlerine neredeyse aynı mesafededir. Bu yanıyla Şanlıurfa, ilişkilerin tüm boyutlarıyla gelişmesinde bir katalizör olabilme potansiyel ve kabiliyetine sahiptir. Bu uyum ve entegrasyon ile toplumsal mutabakatı ise ancak, etrafında buluşacağımız ortak değerlerimizle sağlayabiliriz. Ayrıştırıcı değil birleştirici yönlerimizi ön plana çıkartmalıyız.”

Bölge ülkeleriyle kamu diplomasisinin verimli şekilde yürütülmesi amacıyla önemli projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Vali Okutan, “Ortak Tarih ve Medeniyetin İzlerini Sürmek”, “Arapların Gözüyle Türkler”, “Dede Garkın Buluşmaları”, “Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonası” gibi sosyal etkinliklerin; ortak değerlerin keşfedilip, paylaşılması açısından önemli çalışmalar olduğunu kaydetti.

Üniversiteli gençlere, yaşamı farklı açılarından tüm boyutlarıyla bir bütün olarak değerlendirmelerini tavsiye eden Vali Okutan, farklı alanlarda yapılacak okumaların, “vizyoner ve geniş bir bakış açısı” edinmede en önemli adım olacağını hatırlattı.

Konferans sonrasında Fatih Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü ile Politika Kulübü tarafından Vali Nuri Okutan’a bir Teşekkür Plaketi verildi. Konferans sonunda ayrıca, aktif katılım sağlayan öğrenciler arasında yapılan değerlendirmede, 4 öğrenci Vali Okutan’ın konuğu olarak bir hafta sonu “Şanlıurfa Gezisi”ne katılmaya hak kazandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.