banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Vali Nuri Okutan için yine müfettiş geliyor VİDEOLU
Geçtiğimiz yıl Şanlıurfa’da görev yaparken, bakanlar kurulu kararnamesi ile merkeze alınan Vali Nuri Okutan için tekrar müfettişler geldi.

Şanlıurfa Valiliğine tekrar gelen mülkiye müfettişleri Zafer Ataman ve Mehmet Canoğlu çalışmalarına başladı. Geçtiğimiz ay grup başkanı Ferda İleri ile birlikte çalışma yapan müfettişler evraklardaki incelemelerini sürdürüyor. Dün Şanlıurfa'ya gelen müfettişlerin bazı isimleri ifadeye çağıracağı öğrenildi.

Şanlıurfa Valiliğinde görev yaptığı 2 yıl içerisinde yapmadıklarından çok yaptıklarından birçok kez ulusal basının malzemesi olan Şanlıurfa’nın eski valisi Nuri Okutan’ın başı bu sefer yine müfettişlerle dertte.

Geçen yıl gelen müfettişin ne için geldiği yapılacak soruşturmadan sonra belli olacak. peki, yeni gelen müfettişler ne için gelmiş?

Geçen yılki kararname ile merkeze çekilen eski Vali Nuri Okutan'ın iki yıl görev yaptığı Urfa Valiliği döneminde 400'ü aşkın işadamı, esnaf vb. kişiye silah taşıma ruhsatı verdiği öne sürülürken okutan'ın silah taşıma ruhsatı verdiği kişilerden "eğitime katkı payı" altında 10'ar bin lira bağış aldığı ve paraların valilik adına kamu Bankası’nda açılan hesaba yatırıldığı belirlendi


Müfettişler, yaptıkları soruşturma sonucunda söz konusu hesapta paranın eksik olduğu yönünde bulgulara ulaşıldı. hakkında yakalama kararı verilen ve Okutan'ın merkeze alınmasıyla Ankara’ya tayin edilen ali i.ö önceki gün gözaltına alındı. Ali. İ.Ö "irtikap" suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bu sefer gelen müfettişlerin nedeni bu. Eski vali angus için soruşturma geçirdi. Eğitim içinde soruşturma geçirecek.

Şanlıurfa’nın Eski Valisi Nuri Okutan’ın yaptığı veya yapamadığı hizmetlere veya beklentiler Urfa kamuoyu tarafından bilinmektedir.

Kanal Urfa olarak biz de soruyoruz. Köy yollarının yapılması için merkezden özel idareye gönderilen paralar ne oldu. Yapıldı gözüken fakat yapılmayan köy yolları ne oldu.

Tanıtım filmi yapılması için özel idarenin kasasından verilen 750 bin TL ne oldu.

Haberin Videosu:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.