banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Vali Küçük Türkmen aileleriyle bir araya geldi

Geceye Vali İzzettin Küçük’ün yanı sıra; Garnizon Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Türkmen ailelerinin mensubu olduğu dernek yöneticileri ve Türkmen ailelerinin ileri gelenleri katıldı.

 

Gecede bir konuşma yapan Vali İzzettin Küçük; gecenin düzenlenmesine vesile olan derneklerin başkanlarına teşekkür ederek sözlerine başladı. “Anadolu’nun vatan olmasında ve İslamlaşmasında sizlerin ecdadının çok büyük emeği var” sözleriyle konuşmasını sürdüren Vali Küçük; her zaman yanlarında olacaklarını kaydetti. Çanakkale’de, Cumhuriyetin kuruluşunda ve Şanlıurfa’nın kurtuluşunda Türkmenlerin ön saflarda yer aldığını belirten Vali Küçük; büyüyen bir Şanlıurfa ve büyüyen bir Türkiye’nin oluşturulmasında da Türkmenlerin ön saflarda olmaları gerektiğini dile getirdi.

 

Konuşmasına devam eden Vali Küçük; “Atalarımızın geçmişte yaptıklarıyla övünmekle kalmayıp onların yaptıklarını bugün bizler deyapmalıyız. Onların yaptıkları yapacaklarımız için bizlere güç ve ilham vermelidir. Çocuklarınıza da bu duyguyu verin” diyerek birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

 

Vali İzzettin Küçük Mart ayında Türkiye’nin önde gelen akademisyenlerinin katılımıyla bir Türkmen Kurultayı yapılacağını da sözlerine ekledi. Konuşmasının ardından Vali Küçük’e Türkmen poşusu ve kalpak hediye edildi. 

 

Geceye katılanların görüş ve fikirlerini dile getirilmesinin ardından gece, hatıra fotoğrafı çektirilerek sona erdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.