banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

VALİ KÜÇÜK SURUÇLU MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Suruç Öğretmen Evinde muhtarlarla yapılan toplantıya Suruçlu muhtarların ilgisi yoğun olurken, katılımlarından dolayı Vali İzzettin Küçük tüm muhtarlara teşekkür etti.

Muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada ilk olarak muhtarlar nezdinde tüm Suruç halkına teşekkürlerini ileten Vali İzzettin Küçük: “Sınırımızın karşı tarafında istenmeyen durumlar oldu. Oradaki insanlar ülkemize göç etmek zorunda kaldılar. Ülkemiz de milletiyle el ele vererek, nereden gelirlerse gelsinler, bütün zor durumdaki insanlara el uzatmayı tarihi bir sorumluluk ve bilinçle kabul etti. Siz Suruçlular da burada en büyük yükü çektiniz. Ekmeğinizi, evinizi, aşınızı paylaştınız. Ben bunun için özellikle teşekkür ediyorum” dedi.

Suruç halkının göç sonrası yaşadığı sıkıntıların azalarak sona ereceğine inandığını sözlerine ekleyen Vali Küçük; açılan çadır kent ve 92 bin Kobanili’nin geri dönüşüyle sıkıntıların azalmaya başladığını kaydetti. Kobani’de yaşanan savaş sırasında ve sonrasında yaralıların Suruç’ta tedavi gördüğünün de altını çizen Vali İzzettin Küçük; Türkiye’den Kobani’ye giden yardımların yanı sıra, yaralı Kobanililere verilen sağlık hizmetlerinin savaştaki Kobani halkına büyük bir moral desteği sağladığını belirtti.

Göçün yaşandığı ilk günlerde bir takım grupların vatandaşla güvenlik güçlerini karşı karşıya getirmeye çalıştığını da hatırlatan Vali İzzettin Küçük: “Gerek Suruç halkının gelen Suriyelilere kucak açmasına, gerekse devletin imkânlarını Kobani halkı için seferber etmesine karşın bu grupların tek gayesi vardı. O gaye de bu bölgenin insanının askere, polise dolayısıyla devletine güven duymamasıydı, ama bunu elde edemediler” dedi.

Yaratılmaya çalışılan düşmanlıkların nedenini: “Bulunduğumuz bölgedeki tüm ülkelerde sıkıntı varken Türkiye’de her hangi bir sıkıntının olmayışı batılı güçler için bir sıkıntıydı” sözleriyle açıklayan Vali İzzettin Küçük; Türkiye’yi de sıkıntıya sokmak isteyen güçlere karşın birlik ve beraberliğin korunması, her zamankinden daha fazla bir arada olunması çağrısında bulundu.

Yapılan toplantı sırasında yaklaşan seçimlere de değinen Vali İzzettin Küçük: “Ben devletin valisiyim. Ben tarafsız ve bağımsız bir seçim olmasını önemserim. Benim için önemli olan seçimlerin tamamen baskıdan uzak bir şekilde yapılmasıdır. Bunun için güvenlik tedbirleri alacağız. Sizler de her bir muhtarımız devletin birer mülki idare amirisiniz köylerinizde. Sizden isteğim 1 Kasım’a kadar nereden gelirse gelsin her hangi bir tehdit olursa bana bildirin. Bu sizin sorumluluğunuzdur. Baskıyla, tehditle, şantajla oy kullanılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Seçim günü de güvenlik güçlerimizi arttıracağız. Bütün sandıklarda güçlü bir şekilde tedbir alacağız. Amacımız vatandaşın hür iradesi ne ise o sandığa yansısın. Bütün mesele budur” dedi.

Daha sonra muhtarların mahalleleriyle ilgili sıkıntılarını dinleyen Vali İzzettin Küçük; kendisine iletilen sorunları bizzat not alarak, ilgili yerlerle sorunların çözümü için görüşmelere hemen başlayacağını belirtti.

Suruçlu muhtarlarsa, Suruç’a kadar gelerek kendileriyle görüşen ve sıkıntılarını dinleyen Vali İzzettin Küçük’e teşekkür ettiler. Toplantıya Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ve İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü de katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.