banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Vali Küçük: Kobani'den 198 bin mülteci aldık

 Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Mürşitpınar sınır kapısından geçerek Türkiye’ye sığınan Kobanili misafirlerin son durumları hakkında değerlendirmelerde bulundu. 19 Eylül tarihinde başlayan göç dalgasıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatı doğrultusunda gelenlerin hızlı bir şekilde Türkiye’ye alındığını belirten Vali Küçük; ilk günün gecesinde 72 bin kişiyi aldıklarını kaydetti.

“Tarihin kaydettiği en büyük göç dalgalarından birisi” olarak olayı niteleyen Vali Küçük; geçişlerde can güvenliğini sağlayabilmek ve geçişi hızlı bir şekilde yapabilmek için sınırın on bir ayrı noktasından geçişleri yaptıklarını belirtti. İlerleyen günlerde geçişlerdeki sayının düşmesiyle birlikte, bugün itibariyle toplam 198 bin kişinin Kobani’den geldiğini hatırlatan Vali Küçük; gelenlerin barınma merkezleriyle birlikte akrabalarının yanında barındıklarını belirtti. Türkiye’nin dört bir tarafından yardımların geldiğini de kaydeden Vali Küçük; gelenlerin sadece barınmalarını değil, günlük ihtiyaçlarını, beslenme ve sağlık ihtiyaçlarını da yapılan yardımlar ve devletin kurumları tarafından sağlandığını dile getirdi.

Gelen misafirlerin can güvenlikleri ve ihtiyaçları karşılanırken diğer taraftan da göstericilerle de mücadele ettiklerini söyleyen Vali Küçük: “Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen sağ salim misafirlerimizi aldık ve şu anda onları barındırıyoruz. Bu barındırma sadece bir ikamet değildir. Bunların sağlık beslenme ve günlük ihtiyaçları karşılanmaktadır. Bu muazzam bir iştir” dedi.

Yardımların sadece Türkiye’deki misafirlerle sınırlı kalmadığını da sözlerine ekleyen Vali İzzettin Küçük; son sekiz ayda Kobani’ye 820 tır gıda, ilaç ve insani malzeme gönderildiğini belirtti. Kobani’ye gönderilen tırlara ait her türlü bilginin mevcut olduğunu belirten Vali Küçük: “Yardımı kimin gönderdiği, ne gönderdiği, aracın plakası gibi bilgilerin tamamı belgeleriyle birlikte elimizde var. IŞİD saldırıları başladığında bile her gün ilaç ve gıda gönderildi, şu anda da yardımlar gidiyor, yarın da gidecek” dedi.

Son olarak Kobani’den 650 yaralının Türkiye’ye getirildiğini belirten Vali Küçük: “Bu yaralıları ağır şartlar altında kapıdan aldık. Personelimiz kendi hayatlarını tehlikeye atarak kapıdan aldı. Bir polisimiz ve üç askerimiz o sırada yaralandı. Bu şartlarda alınan yaralıları Suruç Devlet Hastanesine aldık. Hastane şu anda tamamen Kobani için çalışıyor” dedi.

Yardım yapılmadığı iddialarına ise Vali Küçük: “Şeffafız, gelip yapılanları görebilirler. Hastaneye gidip yaralıları görebilirler. Yardımlar konusunda açık ve netiz” diyerek açıklamasını bitirdi.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.