banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Vali Küçük: Gazze'ye desteğimizi her platformda göstermeliyiz

Şanlıurfa İl Müftülüğü iftar programı düzenledi. Programa Şanlıurfa Valisi İzettin Küçük, Vali Yardımcısı Aylin Duman Kırcı, İl Sağlık Müdürü Dr. Duran Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, ilçe Müftülükleri ile cami imamları katıldı.


Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, gelen misafirleri kapıda karşıladı. Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programında Vali Küçük ile İl Müftüsü İhsan Açık kısa birer konuşma yaptı.

Şanlıurfa’da Ramazan ayında huzura, kardeşliğe ve özellikle yardımlaşmaya bizatihi şahit olduğunu belirten Küçük, Urfalıların hem Suriyelilere hem de Urfa’daki mağdurlara yardım elini uzatmasını, evlerini ziyaret etmesinin kendini çok sevindirdiğini söyledi.

Son günlerde yaşanan Gazze saldırısına değinen Küçük, “Gazze’de saldırlara maruz kalan kardeşlerimiz sıkıntı içerisindeler. Bizler her şeyden önce onlara dua etmeli, her alanda ve her platformda onlara olan desteğimizi göstermeliyiz. Onlar bu şekilde bir imtihandan geçiyorlarsa bizler de başka ir şekilde imtihan ediliyoruz. Herkes bir imtihan içinde. Oradaki kardeşlerimizin gözyaşlarının bir an önce dinmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” şeklinde konuştu.

Gelen misafirlere teşekkürlerini sunan Açık ise, dünyanın birçok yerinde iftar sevinci yaşayamayan insanların olduğunu belirterek bu sevincin herkese nasip olması temennisinde bulundu.
 

Programda İl Müftülüğüne bağlı Engelliler Kuran Kursu kız öğrencileri tarafından işaret diliyle ilahiler seslendirildi, tiyatro gösterisi yapıldı. Vali Küçük, engelli çocukları protokole çağırarak onlara ilgi gösterdi.
 

İftar programı yapılan yemek duasının ardından sona erdi. (Osman Gülebak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.