banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Urfa Balıklıgöl PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı

Vali İzzettin Küçük Birecik'te İncelemelerde Bulundu



Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük Birecik İlçesinde incelemelerde bulundu. Kaymakam Fehmi Sinan Niyazi tarafından karşılanan Vali Küçük’e Kaymakamlık makamında Kaymakam Niyazi tarafından brifing verildi.

İlçe hakkında bilgi alan Vali Küçük’e kaymakam Fehmi Sinan Niyazi Birecik halk eğitim merkezindeki bayan kursiyerler tarafından işlenen ilçeye özgü Kelaynak kuşunun resmedildiği tablo ve Zeugma Antik Kenti'nde çıkarılan ve "Çingene Kızı" olarak tanınan kadının işlemeli tablosu ve işlemeli cam vazo hediye etti. Kaymakamlık binasında vatandaşlarla bir süre görüşen Vali Küçük daha sonra kaymakamlık binasından ayrıldı.


Vali Küçük Kelaynak Üretme İstasyonunda.
Küçük “Benim kanaatimce Yaşamı korumak en önemli hadisedir”

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük Şanlıurfa’nın Birecik İlçesinde bulunan ve nesli yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalarak korunma altına kelaynak kuşlarının barındığı Orman ve Su İşleri Bakanlığı Birecik Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliğine ait Birecik Kelaynak Üretim İstasyonunda inlemelerde bulundu.

İstasyon yetkilisi Mustafa Çulcuoğlu’ndan bilgi alan Vali Küçük daha sonra dürbün yardımıyla kelaynak kuşlarını yakından inceledi. Kuşlara hayran kaldığı gözlenen Vali İzzetin Küçük bir süre kuşların hareketlerini yakından takip ederek istasyondaki hizmet binası ve çevresinde inlemelerde bulundu.

İlk kez kelaynakları yakından izleme imkânı bulan Vali Küçük burada yaptığı açıklamada “ Birecik ilçesinde incelemelerimize devam ediyoruz. Kelaynak yetiştirme ve koruma merkezindeyiz. Gerçekten burada görev yapan arkadaşlarımız değerli bir iş yapıyor çünkü bunların hepsi birer miras. Bunların hepsini koruma altına almamız gerekiyor çünkü bunlar bizim değerlerimiz, simgelerimiz,  markalarımızdır. Nasıl tarihi koruyorsak, kültürü koruyorsak elbette canlıları da koruyacağız. Bunların soyu çok azalmış ama bir zamanlar bu güzelim kuşlar çok az sayıda iken koruma altına alınmalarından dolayı sayıları 161’e ulaşmış ve daha da çoğalıyorlar. Yaşamı korumak en önemli hadise bu dünyada benim kanaatimce. Yaşama omuz vermek gerekir çünkü her canlının bu dünyaya kattığı bir şey var bir zenginlik var onun için burada çalışan arkadaşları tebrik ediyorum” dedi.

Vali Küçük daha sonra Birecik İlçe Kaymakamlığına ait Turizm Bilgi Edinme ve Hediyelik eşya satış merkezini gezdi. Gün boyu Birecik’te incelemelerde bulunan Vali Küçük daha sonra ilçede vefat eden iki vatandaşımızı Birecik merkez ulu camiinde kılınan cenaze namazına katıldı yakınlarına başsağlığı diledikten sonra ilçeden ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.