banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber urfahaber Sanlıurfa Rogers Kassım Mato futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins

Vali Güvenç’ten Gürpınarlılara Sağduyu Çağrısı


İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun ile birlikte Gürpınar Köyü’ne giden Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, olay yerine giderek incelemelerde bulunduktan sonra hayatını kaybeden köylülerin yakınlarıyla görüşerek başsağlığı dileğinde bulundu.

Yeniden bir tatsızlık yaşanmaması için de köyün ileri gelenleriyle görüşerek sağduyulu olunması yönünde telkinlerde bulunan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, “Üzücü olaya karışan ve kaçanların yakalanması için çalışmalarımız sürüyor. İnşallah yakalayıp adalete teslim edeceğiz. Kan kanla yıkanmaz. Benim sizden ricam bu çocukları düşmanlıkla büyütmeyin. Bunlar okusun adam olsunlar, para kazansınlar. Tarla için, takım için 10 dönüm, 50 dönüm için birbirini öldürmenin devri kaldı mı? Günah. Kim olursa olsun. Buna karşıyız. Bunun ne inancımızda, ne kitapta, ne de kültürümüzde yeri yok” dedi.

Kardeşini kaybeden genç ile de görüşen Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, “Sen eline silah alma, okuluna git. Devlet bunları yakalar gereğini yapar. Bu çocuklar gidecek işini yapacak. Okuyan okuyacak çalışacak, güzel insan olacak. Allah rahmet eylesin. Devletin valisi olarak acınızı paylaşmaya geldim” dedi.

Göreve başladığı günden bu yana Şanlıurfa’da bir tane dahi silah ruhsatı imzalamadığının altını çizen Vali Güvenç, “Silah ruhsatı vermiyorum. Silahla da mücadele ediyoruz. Ağası, beyi yok. Kim suç işlerse üstüne gidiyoruz, peşindeyiz. Bunun da burada işareti benim. Hemen işi gücü bırakıp geldim. Acınızı paylaşıp kan devam etmemesi için buradayım. Delikanlı iki çocuk hayatını kaybetmiş üzülmemek elde değil. Olmasın bu işler artık. Büyüklerden rica ediyorum. Kanın üstüne kanla gidilmez. Bize bırakın biz gereğini yaparız” diye konuştu.

Daha sonra Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geçen Vali Celalettin Güvenç, olayda yaralanan İsmail Dönmez’i ziyaret ederek yakınlarıyla görüştü. Burada da Şanlıurfa Milletvekilleri Abdülkerim Gök ile Mahmut Kaçar ile birlikte aileye geçmiş olsun dileğinde bulanan Vali Celalettin Güvenç, herkesin sakin olmasını istedi.

Öte yandan, jandarma ekipleri köyde geniş güvenlik önlemi alırken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.