banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir Başbakan

Vali Güvenç'ten Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Vali Güvenç mesajında şunları söyledi;
“Değerli Şanlıurfalı hemşehrilerim Kurban Bayramını geride bırakırken, 89 yıldır büyük bir coşku ile kutladığımız Cumhuriyet Bayramı’nı da milletçe kutlayacak olmanın büyük mutluluk ve onurunu yaşamaktayız.
Cumhuriyet, milletimizin azim ve kararlılığı ile vücut bulmuş büyük bir eserdir. Bu eser, sahip olduğu vizyonla daima ileriye bakan, özgüvenini sağlam tutan, heyecan ve şevkle mücadele eden bir milletin bugünkü nesillere en değerli armağanıdır.
Tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlarla bilime, akılcılığa ve özgür düşünceye dayalı çağdaş Türkiye'nin mayasını oluşturmuştur. Milletimizin ufkunu genişletmiş, bu vesileyle ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır. Devletin imkânlarını ve gücünü sosyal hukuk devleti ilkesi içerisinde tüm vatandaşlara eşit şekilde paylaştırıp onlara eşit vatandaşlar olarak temsil hakkı tanıyan Cumhuriyet, bu yönüyle devlet-millet bütünleşmesinin de temelini oluşturmaktadır.
Cumhuriyetimizi, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatmak hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur. Bu duyguların ışığında her 29 Ekim’de yenilenen azim ve kararlılıkla; Cumhuriyetimizin 89. yıldönümünde ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını en samimi duygularımla kutluyorum.”


ŞANLIURFA ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ'DE BİR KUTLAMA MESAJI YAYINLADI

Dernek Başkanı Mehmet Yavuz adına yapılan yazılı açıklamada şöyle denild: "Cumhuriyetimizin ilanının 89. yılının büyük coşkusunu yaşadığımız bu günde; şehit kanıyla, savaş meydanlarındaki kahramanlıklarla ve hakkı asla ödenmeyecek fedakarlıklarla vücut bulan Türkiye Cumhuriyeti; Atatürk’ün Türk gençliğine ve Türk milletine en büyük emanetidir.Tüm vatandaşlarımızın eşit ve özgür olması temeline dayanan Cumhuriyetimizin hiçbir niteliği asla tartışmaya açılamayacağı gibi, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ilelebet korunacaktır. Kurtuluş savaşı sonrasında, Atatürk’ün önderliğinde büyük Türk milletinin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Türk milleti için en uygun yönetim şekli olan Cumhuriyetimizi, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatmak hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur.Türkiye Cumhuriyeti Devleti, önünde uzanan aydınlık yolda, her zaman emin adımlarla ilerleyip, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmaya dün olduğu gibi bugünde devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı canı gönülden kutluyor, başta vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.