banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Vali Güvenç'ten bayram öncesi değerlendirmesi

 

Polisevi’nde düzenlenen ve basın mensuplarının da davet edildiği değerlendirme toplantısına Vali Celalettin Güvenç’in yanı sıra; Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcıları Emin İzol ve Mustafa Aydın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve İl Müftüsü İhsan Açık katıldı.

Toplantı öncesinde 7. Halil İbrahim Buluşmaları’nda yapılan etkinliklerin ulusal ve yerel medyadaki yansımaları katılımcılarla paylaşılırken; paylaşımın ardından, Şanlıurfa’nın bu tür güzel haberlerle Türkiye gündeminde yer almasının memnuniyet verici olduğu ortak fikir olarak katılımcılar tarafından ifade edildi.

Görüşlerin ardından Halil İbrahim Buluşmaları hakkında bir değerlendirme yapan Vali Güvenç ise; Buluşmaların sadece Valiliğin işi olamayacağını, bunun Şanlıurfa’nın tüm kurumları ve sivil toplumu tarafından sahiplenilmesi gerektiğini belirtti.

Vali Güvenç, 7. Halil İbrahim Buluşmalarında kullanılan bütçenin 370 bin TL gibi mütevazi bir bütçe olduğunu sözlerine ekleyerek; bu bütçenin Başbakanlık Tanıtma Fonundan 150 bin TL, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Fonu’ndan 12 bin TL, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’ndan 20 bin TL, İl Özel İdaresi’nden 50 bin TL, Şanlıurfa Belediyesi’nden 50 bin TL, ŞURKAV’dan 53 bin TL, ŞUTSO’dan 15 bin TL ve Ticaret Borsası’ndan da 20 bin TL ile karşılanacağını aktardı.

 

Vali Güvenç önümüzdeki yılki buluşmalar içinse iyilik hareketlerinin dünü, bugünü ve yarını konulu bir sempozyum ve dünya iyilik hareketleri konfederasyonu kurulması yönünde iki öneride bulunarak, katılımcılardan da önümüzdeki yıl için fikirlerini beyan etmelerini talep etti.

Toplantı gündeminde yer alan Şanlıurfa trafiği konusunda ise İl Emniyet Müdürlüğünün çalışmaları ve yapılan uygulamalar hakkında katılımcılara ve basın mensuplarına detaylı bilgiler aktarıldı. Kurallara uyulduğu sürece hiçbir vatandaşın canının yanmayacağını dile getiren Vali Güvenç; her yıl 13 bin yeni aracın trafiğe katıldığı Şanlıurfa’da, trafiği yönetebilmek için denetimlerin yapılmasının zorunlu olduğunu sözlerine ekledi.

Yaklaşan Kurban Bayramı için il genelinde yapılan çalışmalar ve hazırlıklarla ilgili bilgilerin de paylaşıldığı toplantıda; belediyelerin, İl Emniyet Müdürlüğünün, İl Jandarma Komutanlığının, İl Sağlık Müdürlüğünün, İl Müftülüğünün ve ilgili tüm kurumların hazırlıklarının tamamlandığı belirtildi. Bayram programı ile ilgili de bilgi veren Vali Güvenç toplantının sonunda tüm Şanlıurfalıların bayramını kutladı.

Vali Güvenç; “Uzun bir tatil dönemi içerisinde geçireceğimiz kurban bayramında halkımızın huzurlu ve güven içerisinde bir bayram geçirmelerine yönelik tüm ihtiyaçların karşılanması için kurumlarımız tarafından tüm tedbirler alınmıştır. Tatil süresince yola çıkacak vatandaşlarımızın trafik kurallarına riayet etmelerini rica ediyorum. İlimiz genelinde de bayramın anlamına uygun bir şekilde geçmesini temenni ediyor, tüm halkımızın ve İslam âleminin bayramını bir kez daha en içten dileklerimle kutluyorum” diyerek toplantıyı sonlandırdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.