banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Vali Güvenç Ve Pakdemirli, Öğrencilerle Biraraya Geldi
“İlköğretim Okullarındaki Çocuklarda Kent Kültürü Bilinci Oluşturma Projesi” kapsamında 1000 öğrenciye 90 kişilik gruplar halinde Şanlıurfa kent merkezinin gezdirildiği proje kapsamında bugün Yavuz Selim İlköğretim Okulu öğrencilerine gezi programı düzenlendi.

Gezileri sürerken öğlen yemeği için Manici Otel’e geçen öğrencilere Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Eski Bakanlardan Ekrem Pakdemirli, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Mehmet Pakdemirli ve Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş de eşlik etti.

Öğrencilerle birlikte yemek yiyen Vali Güvenç, güzel bir gün geçiren öğrencilerin mutlu olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sizleri çok seviyoruz. Sizleri iyi yetiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah okuyacaksınız. Önce kendiniz için sonra aileniz için, sonra Urfa için, sonra Türkiye’de ki insanlar için güzel şeyler yapacaksınız. Umudumuz inancımız sizin yaşayacağınız Türkiye daha güçlü olacak, daha refah seviyesi yüksek olacak, insanların daha rahat iş bulduğu, daha huzur içinde, barış içinde yaşadığı bir ülke olacak. Daha iddialı bir ülke olacak. Bunun için sizlere ne kadar yatırım yapsak az diye düşünüyoruz” dedi.

Okulları iyileştirmek için çaba sarf ettiklerini anlatan Vali Celalettin Güvenç,  “Bunun yanında kültürel anlamda, sportif anlamda, sosyal anlamda sizlere katkı sağlamaya çalışıyoruz. Sizlerde bizleri mahcup etmiyorsunuz. Çok şükür gözleriniz parıl parıl. Geleceğimiz sizler sayesinde daha aydınlık olacak” şeklinde konuştu.

Daha sonra Turgut Özal döneminde Ekonomi Bakanlığı yapan Ekrem Pakdemirli bir konuşma yaparak, kendisinin çocukluğu döneminde Manisa’da lise bulunmadığını ve eğitim yıllarıyla ilgili hatıralarını paylaştı.

Şanlıurfa’nın çok güzel bir şehir olduğunu ifade eden Pakdemirli, “Burada liseleriniz, yüksekokulunuz, üniversiteniz var, imkânlarınız var. Çok şükür Türkiye büyük mesafeler kat etti. Bugünlere geldik. Güzel bir yerdesiniz. Şimdi sizden anneler babalar ne istiyor? Bu okullarınız bitirin. Önce kendinize, ailenize, Urfa’nıza hatta insanlığa hizmet edin. Herkes onu istiyor. Bunu sizden bekliyor. Birbirinize karşı toleranslı olacaksınız. Kavga etmeden fikirlerinizi değiş tokuş edeceksiniz. Birbirinizi seveceksiniz. İnsanoğlu sevgi üzerine kurulmuş. Bir de bu ilimizin özelliği var. Sofilerin, velilerin, peygamberlerin yaşamış olduğu bir il. Bunlar nerde yaşarlardı: Hoşgörü ortamının büyük olduğu yerlerde. Farklı düşünceleriniz olabilir. Fakat siz onların da düşüncelerine hoşgörüyle yaklaşırsanız ihtilaf olmaz” dedi.

Geziye katılan Yavuz Selim İlköğretim Okulu öğrencileri ise, gerçekleştirilen gezinin çok güzel olduğunu ve çok eğlendiklerini belirterek, “Bazı yerleri görmüştük ama bu kadar tanımamıştık. Arkadaşlarımızla birlikte çok iyi vakit geçirdik. Vali Bey’ e ve herkese teşekkür ederiz” dediler.

Konuşmaların ardından Vali Celalettin Güvenç ve Ekrem Pakdemirli öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

İlköğretim okullarındaki 8. sınıfta okuyan öğrenciler proje kapsamında Arkeoloji Müzesi, Kurtuluş Müzesi, El Sanatları Müzesi, Mutfak Müzesi, Müzik Müzesi, Haleplibahçe Mozaikleri, Balıklıgöl-Dergah, Tarihi Çarşılar, Sokaklar ve evler ile tarihi alanlar gezdirilip bilgilendiriliyor.

Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde başlatılan proje, Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliği ile ŞURKAV tarafından yürütülmekte ve finanse edilmektedir.

Öte yandan Eski Bakanlardan Ekrem Pakdemirli ve Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Mehmet Pakdemirli, Vali Celalettin Güvenç’i makamında ziyaret etti.

Vali Güvenç ile bir süre görüşen Pakdemirli, daha sonra valilik şeref defterini imzaladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.