banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Vali Güvenç, Turizm master planı toplantısına katıldı
GAP Bölgesini kapsayan illerin Turizm Master Planının 3. etabının gerçekleştirildiği toplantıya Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, GAP İdaresi Bölge Müdürü Mehmet Açıkgöz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin ile bölge illerinin turizm alanında çalışma yürüten temsilcileri katıldı.



GAP Master Planıyla ilgili sunumun yapıldığı toplantıda katılımcılar kendi illeri ile ilgili turizm potansiyellerine yönelik tespitlerini belirtti.



Toplantıda bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, bölgenin turizm değerlerinin topyekûn bir değerlendirilmeye alınması gerektiğini söyledi. Vali Güvenç, bölge turizminin cazip hale gelmesi için pazarlama ve vizyonunun sağlanması gerektiğini ifade ederek, bu alanda istihdam edilen personelinden kalifiye olmasının önemine vurgu yaptı.



Şanlıurfa’nın turizm potansiyellerine değinen Vali Güvenç, Şanlıurfa’da tarih ve modern yaşamın iç içe bulunduğunu söyledi. Turizm sektörünün dünyada en fazla getirisi olan sektör haline geldiğini bildiren Vali Güvenç, “Türkiye’nin en önemli tarih, kültür, termal, ekolojik başta olmak üzere her yönüyle turizmin yapılıp geliştirilebileceği yer bu bölgedir. Bu toplantı tüm faktörleriyle ele alınıp değerlendirilmeli ve ona göre plan oluşturulmalıdır” dedi.



Toplantı katılımcıların mevcut GAP Bölgesi Turizm Master Planında kendi illeriyle ilgili yaptıkları tespitleri aktarmalarıyla sone erdi. 
www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.