banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Vali Güvenç Suruç'a Çıkarma Yaptı-FOTOĞRAFLI


İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Uğur Büyükhatipoğlu, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ve ilgili daire amirlerinin de eşlik ettiği Vali Güvenç, daha sonra, Vali Ziya Çoker İlköğretim Okulu Sinema ve Tiyatro salonunda Suruç Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda Polis Gençlik el ele daha huzurlu günler projesi kapsamında gerçekleştirilen liseler arası bilgi yarışmasının finalini izledi. 

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, gençlere hitaben bir konuşma yaparak, gençlerin kendileri için çok önemli ve değerli olduğunu vurguladı. Gençlere inandıklarını ve güvendiklerini ifade eden Vali Güvenç, “Sizlerin yaşayacağı Türkiye daha güçlü olacak. Dünyada önde gelen ülkelerinden olacak. Demokrasisini geliştirmiş, insanların barış içerisinde, insanların birbirlerini inançlarından, dillerinden, renklerinden dolayı asla yadırgamadığı; farklılıkları zenginlik olarak gördüğü bir Türkiye olacak. O Türkiye’de kavga, gürültü olmayacak. O Türkiye’de gençler bilgisayarla kalemle meşgul olacak. Toplumun bütün kesimleri daha iyi ekonomik şartlar için çalışacak ve birbirlerini kucaklayacaklar. Bunlar bizim inancımızın temelinde var. Biz bin sene bu topraklarda kardeşçe yaşamışız. Dünyanın hiçbir yerinde yok bu kadar uzun seneler kardeşçe yaşamış toplumlar” dedi.

“Beklentimiz ülkenize hizmet etmenizdir”
Vali Güvenç, gençlerin Türkiye’nin en büyük zenginliği olduğunu söyleyerek, “Sizlerden beklentimiz büyüyüp önce kendinize, sonra ailenize, Suruç’umuza, Urfa’mıza, Türkiye’mize hizmet etmenizdir. Bunu yapabilecek zekâmız, inancımız, gücümüz ve imkânlarımız var. Yeter ki el ele olalım gönül gönüle olalım. Tembelliği yendiğimiz zaman akıllı olduğumuz zaman bizi kimse durduramaz.  Halkımızı seviyor, saygı duyuyoruz. Halkımızın taleplerini dikkate alıyoruz. Diyoruz ki devlet insanlar için vardır. Devlet millete hizmet için vardır. İnsanlar yaşarsa insanlar mutlu olursa, kavga gürültü olmazsa analar ağlamaz; çocuklar heder olmaz ve orda refah olur. Orda zenginlik olur, işsizlik olmaz. Kendinizi yetiştirmenizi bekliyoruz. Amerikalı, Avrupalı gençlerle rekabet edebilecek, onların bilgi donanımına ulaşabilecek seviyeye gelmenizi istiyoruz. İstiyoruz ki sizler daha mutlu yaşayın. Bu topraklarda barışı tesis edin annelerinizin yüzü gülsün. Bütün amacımız anaların babaların yüzü gülsün; büyük adamlar olun büyük hizmetler edin” diyerek konuşmasını sürdürdü.

“İnsanımız hizmetin en iyisine layık”

Tek bir evde bile ayakkabısız çocuğun kalmasını istemediklerini kaydeden Vali Güvenç, “Tek bir evde bile okula gidemeyen çocuk kalmasın, tek bir evde bile soğuktan üşüyen aileler olmasın. Bunlardan bizi haberdar edeceksiniz. Bunları yapacak gücümüz, imkânımız var. Ama mutlaka haberimiz olacak biz yetişeceğiz. İnsanımız hizmetin en iyisine layık. Başarılarınızın devamını bekliyorum” şeklinde konuştu.

Suruç ile ilgili kısa bir sunumun ardından Kaymakam Fatih Akbulut da kısa bir konuşma yaparak, Vali Güvenç’e desteklerinden dolayı teşekkür etti. Akbulut, bir haftadır süren yarışmanın finaline geldiklerini belirterek, “Bugün sağ olsun valimiz bu projeye en başından beri destek verdiler. Yarışmamızın esas sponsoru esas olarak kendileridir. Vermiş olduğu destekten dolayı huzurlarınızda Valimize Suruçlu gençler adına şükranlarımı sunarım. Amacımız dostlukları pekiştirmek 4 bin öğrenciyle birlikte değişik liselerden farklı öğrencileri bir araya getirerek hem birbirlerini hem de polis ağabeylerini tanıdılar. Projelerimiz devam edecek. Bunu bir başlangıç olarak kabul ediyoruz” dedi.



Konuşmaların ardından Suruç’ta eğitim veren liseler arasında final yarışması yapıldı. Yarışma Suruç Anadolu Lisesi, Suruç İmam Hatip Lisesi ve 11 Nisan Kemal Kılıç Lisesi öğrencileri arasında gerçekleşti. Yarışmaya verilen aralarda öğrencilerin hazırladıkları müzik ve şiir dinletisi yapıldı. Yarışmanın sonunda üçüncü olan 11 Nisan Kemal Kılıç Lisesi’ne Mp3 çaları hediye olarak İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, ikinci olan İmam Hatip Lisesi’ne Dijital Fotoğraf Makinesini İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, birinci olan Suruç Anadolu Lisesi’ne ise diz üstü bilgisayarı hediye olarak Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç verdi. Daha sonra bütün yarışmacılarla hatıra fotoğrafı çektiren Vali Güvenç’e, Suruç Kaymakamı Fatih Akbulut plaket takdim etti.

Minik futbolculara eşofman

Suruç’taki temasları kapsamında ilçede bulunan ilköğretim okulları arasında düzenlenen 1. Kademe minikler futbol turnuvasının yapıldığı halı sahaya giden Vali Güvenç ve beraberindeki heyet burada toplamda 20 okul ve 240 öğrenciye eşofman takımı hediye etti. Vali Güvenç, öğrencilerle penaltı yarışması yapıp takımlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Esnafı ziyaret etti

Daha sonra esnafla bir araya gelen Vali Güvenç, esnafla sohbet ederek devam eden Suruç Sulama Projesi hakkında esnafa bilgi verdi. Yol güzergâhı üzerinde bulunan Yılmaz Ailesine taziyelerini bildiren Vali Güvenç, Yılmaz ailesinin fertlerine sabır temennisinde bulunarak taziyeden ayrıldı.

Kadınlar günü etkinliğine katıldı

Suruç Öğretmenevinde ÇATOM tarafından düzenlenen Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katılan Vali Güvenç ve beraberindeki heyet,  burada tamamı ev hanımlarından oluşan kadınların tiyatro, müzik ve halk oyunları gösterilerini izledi.

Burada bir konuşma yapan Vali Güvenç, kadının toplumun her kesiminde olduğunu anlatarak, kadınların kendini anlatmakta artık zorlanmadığını söyledi. Devletin kötü muameleye asla müsamaha görmediğini belirten Vali Güvenç, “Kadına kötü muameleye asla izin vermiyoruz. Asla izin vermeyeceğiz ve yalnız değilsiniz” dedi.

Vali Güvenç, herkesin nevruz bayramını kutlayarak,  “Nevruz bayramı barışın, sevginin, kardeşliğin yoğrulduğu, çocukların güldüğü baharla beraber insanların da mutlu olduğu bir gelenek görenektir. Bu anlayışla kutlamamız lazım bu bayramı geliştirmemiz lazım. Birleşmemize, kaynaşmamıza vesile olması lazım” dedi. 

Yaptığımız Yollar Üç Günde Bozulmayacak

Konuşmanın ardından pasta keserek etkinliğe katılan kadınlarla hatıra fotoğrafı çektiren Vali Güvenç, buradan ayrılarak yol güzergâhında bulunan bir yerleşim birimine uğradı. Vatandaşlarla sohbet eden Vali Celalettin Güvenç, Suruç Kanal Projesi ile köy yolları hakkında gazetecilere bilgi verdi. Vali Güvenç, 17 kilometrelik tüneldeki çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, “Bugüne kadar 105 milyon TL harcanarak 8,5 km’lik kısmı tamamlandı. Hedefimiz bakanımızın söz verdiği gibi 12.12.2012 de tünelleri bitirmek. Tüneller bittiği an projenin en önemli kısmı tamamlanmış olacak. Önümüzdeki yıllarda da artık tarla içlerine ve diğer ana kanallara başlamış olacağız. Ümit ediyorum ki önümüzdeki sulama döneminde bismillah diyerek belirli sulama alanlarını sulamaya başlarız. Köylerimizde eğitim, elektrik, yol sorunumuz bizim üçünü alt alta değil yan yana yazmak lazım. Güzel olan bu sene yapmış olduğumuz asfaltı yolda gördünüz izlediniz. Artık yaptığımız yollar üç günde bozulmayacak. Asfalt mevsimi gelir gelmez bu yolların asfaltını çekeceğiz. Yol konusunda belirli adımlar attık” dedi.

Köylerde incelemelerde bulundu

Harmanalan Köyü’ne giden Vali Celalettin Güvenç burada yol incelemelerinde bulunduktan sonra Harmanalan İlköğretim Okulu’na geçerek burada öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere çeşitli hediyeler veren Vali Güvenç, daha sonra Överler, Geçit ve Yazgılı köylerini de ziyaret etti. Burada da incelemelerde bulunup vatandaşlarla sohbet eden Vali Güvenç, daha sonra ilçeden ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.