banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

VALİ GÜVENÇ, SODES PROJELERİNİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ



8 merkezin açılışını gerçekleştiren Vali Celalettin Güvenç ilk olarak İbn-i Sina Kültür ve Ödev Evi’nin açılışı gerçekleştirildi. Ödev evi hakkında Proje koordinatöründen bilgi alan Celalettin Güvenç, öğrencilerle de sohbet etti. SODES Projesi kapsamında açılan Ödev Evinde ilköğretim öğrencileri için kütüphane, ödev çalışma odaları ve 18 yaş üstü içinde istihdama yönelik bilgisayar kursları veriliyor.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ!..


Akülü araba aldırdı

Vali Güvenç daha sonra Bağlarbaşı mahallesinde bulunan Bağlarbaşı Kadın Kültür Merkezine geçti. Kadın Kültür Merkezi’nin açılış kurdelesini kesen Güvenç’e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kadın Kültür Merkezini gezen Vali Güvenç, merkeze eğitim almak için gelen kadınlarla da sohbet etti. Kültür merkezinin hayırlı olmasını dileyen Güvenç’in yanına yaklaşan 63 yaşındaki Şemse Durak sağlık sorunlarından yürüyemediğini belirterek, Vali Güvenç’ten yardım talebinde bulundu. Bunun üzerine Vali Güvenç, ilgili birim amirine Durak için akülü tekerlekli sandalye temin edilmesi konusunda talimat verdi. Ayakkabısı olmayan bir çocukla da yakından ilgilenen Vali Güvenç,  çocuğa ayakkabı ve ailesine de yardım edilmesi konusunda talimat verdi.

Öğrencilerle sohbet etti

Geleceğim İçin Eğitim Merkezinin de açılışını gerçekleştiren Celalettin Güvenç, burada verilen SBS, YGS, LYS kurslarını gezerek sınıfta bulunan öğrencilerle bir süre sohbet etti. Yürüyerek buradan Yüzbaşı Ali Saip Ursavaş Lisesi ve Hüsnü M. Özyeğin İlköğretim Okuluna geçen Vali Güvenç,  öğretmenler ve öğrencilerle görüştü.

Kursiyerlere sertifikalarını verdi

Daha sonra açılışların diğer ayağı olan Eğitimle Konfeksiyon Atölyeciliğinin Gelişmesi merkezinin açılışını Vali Güvenç, beraberindeki heyetle birlikte gerçekleştirdi. Merkezle ilgili incelemelerde bulunan Vali Güvenç, kursiyerlerin sıkıntı ve sorunlarını dinledikten sonra 50 kursiyere sertifikalarını verdi. Vali Güvenç, aynı güzergah üzerinde bulunan Önce Okula Merkezinin açılışına yürüyerek gitti. Yolun üzerinde bulunan esnafla sohbet eden Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, sokak ortasındaki elektrik direğinden şikâyetçi olan vatandaşların yanında Tedaş müdürünü arayarak sorunun çözülmesi yönünde talimat verdi. Mahallede bulunan taziye evini de ziyaret eden Vali Güvenç, taziyesi olan aileye beraberindeki heyetle birlikte taziyelerini iletti.

Buradan ayrılarak Bağlarbaşı İlköğretim Okuluna geçen Vali Güvenç, Çok amaçlı salonun açılışını gerçekleştirdi. Burada öğrenci velisi olan Nurdan Boz’un sorunları dinleyen Güvenç, İşitme engelli olan iki çocuğa yardım edilmesi konusunda ilgili birim amirlerine talimatta bulundu. Ayrıca öğrenci velisi okuma talebinde bulunmasının ardından Vali Güvenç, Nurdan Boz’un açık lise kaydının yapılması talimatı verdi.

Vali Güvenç, beraberindeki heyet ve Öğrencilerle birlikte Yağmurun Islattığı Goncalar Merkezinin açılışını gerçekleştirirken, yetkililer merkezin 380 SBS öğrencisine ücretsiz kurs verdiğini belirtti.

Ekmek yapan kadınları dinledi

Onlar Bizim Geleceğimiz merkezinin Açılışını gerçekleştirerek burada da SBS, LYS ve LGS kurslarına yönelik 60 öğrencinin eğitim verildiği öğrenen Vali Celalettin Güvenç, mahalle sakinleriyle sohbet etti. Halkın istekleri doğrultusunda Cami, Sosyal Aktivite alanı, park ve Sağlık Ocağı konusunu araştırmaları doğrultusunda ilgili birim amirlerine talimat verdi. Mahalleliyle sohbetinin ardından ekmek yapan kadınlarla sohbet eden Vali Güvenç, bazlamaç ekmeğin de tadına baktı.

Açılışın son ayağı olan Eyyübiye Semtinde Madde Bağımlıları Psikososyal Rehabilitasyon Merkezinin Açılışını gerçekleştiren Vali Güvenç’e burada AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan ve Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da eşlik etti.

Okullar arası güreş müsabakaları

Açılış programlarının ardından Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan ile birlikte Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonuna geçti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız’dan okullar arasında düzenlenen güreş müsabakaları hakkında bilgi alan Vali Güvenç, müsabakaları izledi. Müsabakaların sonunda birinci olan güreşçilere madalyalarını veren Vali Güvenç ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan güreşçilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.