banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Vali Güvenç; Kaçak elektriğin üstüne gidilecek-Video

Toplantı gündeminde Şanlıurfa’nın enerji sorununun çözümüne yönelik proje ve planlarla birlikte, 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgesi enerji kesintileri ve dalgalanmalarının önlenmesi konuları yer aldı.
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, kaçak elektrik ve elektrik dalgalanmaları sorununun sadece OSB’nın değil, Şanlıurfa’nın genelinde yaşanan bir sorun olduğunun altını çizdi. TEİAŞ, DEDAŞ yetkililerinin de toplantıda hazır bulunması münasebetiyle Şanlıurfa’nın kaçak elektrikle mücadele kapsamında samimi bir şekilde çalışılmasını söyleyen Vali Güvenç, “Bizlere de bu konuda çok iş düşüyor ama kaçak elektrikle mücadelede en önemli unsur TEİAŞ ve DEDAŞ görevlilerinin üzerlerine düşen vazifelerini samimi bir şekilde gerçekleştirmeleridir” dedi.
Vali Güvenç DEDAŞ yetkililerine hitaben şöyle: “Çok kaliteli mühendislerle çalışacağınıza samimi ve dürüst teknikerlerle çalışın. Kaçakla mücadelede daha etkin rol alın. Bize samimi ve özverili çalışan insanlar lazım. Bu memleketin insan kaynakları çok geniş. Dürüst çalışmayan varsa çıkarın, gerekirse hizmet alımı gerçekleştirin ve samimi ve dürüst çalışan personel ile çalışın. Bu konuda hem çalışanların; hem de kaçak elektrik kullanan vatandaşlarımızın vicdanlarına sesleniyorum” dedi.
Kaçağın üstüne gidilecek
Kaçakla mücadeleyi bırakmayacaklarını kaydeden Vali Güvenç, “Kaçakla mücadelede elimizden geleni yapacağız. Kararlılıkla kaçakla mücadelede sonuna kadar gideceğiz” dedi.
Daha sonra Vali Güvenç, DEDAŞ ve TEİAŞ yetkililerinden yapılacak hat yenileme, iyileştirme çalışmaları ve kaçakla mücadelede izlenecek olan yol haritası hakkında bilgi aldı.  Şanlıurfa da yapılacak olan trafolar ve enerji hatlarının dağılımları, yapım süreçleri, maliyetleri hakkında da yetkililer tarafından Vali Güvenç’e veriler sunuldu.
Yatırım artacak enerji altyapısı oluşturulmalı
Hükümetin açıkladığı teşvik paketi ile birlikte 6. Bölgede bulunan Şanlıurfa’ya yatırımcının yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Vali Güvenç, “Şanlıurfa’ya gelecek yatırımlarımız 3–4 kat artacak buna göre ilgili kurumlarımız OSB’mizin enerji altyapısını oluşturmaları gerekmektedir. Bu konuda OSB’de yer alan iş adamlarımız ve üreticilerimiz zaten mevcut enerji dalgalanmalarından dolayı sıkıntılarını dile getirdiler. Bu konuda hazırlıklarımızın tamamlanarak yatırımcı firmalarımız ve mevcut firmalarımızın sorun yaşamamaları için çalışmalar hızlandırılmalı. Bir yol haritası hazırlanmalı” dedi.
Toplantıya Vali Celalettin Güvenç’in yanı sıra, ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, TEİAŞ Bölge Müdürü Abdullah İnanç,  TEİAŞ Bölge Müdür yardımcısı Fuat Fırat, Elektirik ve Doğalgaz İşletme Müdürü Nuri Altın, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, DEDAŞ İl Müdürü Aziz Gündüz, OSB Bölge Müdürü Remzi İnal ile işadamları katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.