banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Vali Güvenç, Evde Oturmayacaksınız

Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı Şanlıurfa Uygulaması Sokak Cephe İyileştirme ve Kültür Adası projesi kapsamında İl Özel İdaresi tarafından organize edilen Meslek Edindirme Kursu kapsamında Urfalı Kadınların El İşi ürünlerinin yer aldığı sergi Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç tarafından açıldı.

Gazezoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen serginin açılış törenine Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, Genel Sekreter Uğur Büyükhatipoğlu, Baro Başkanı İrfan Güven ve kadın kursiyerler ile vatandaşlar katıldı.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, kursiyerlere sertifikalarının hayırlı olması dileğinde bulunarak, hanımlar ve çocuklara yönelik programlar yapıldığını ve geliştirdiğini söyledi. Daha önce kadınların ve çocukların evlere kapatıldığını anlatan Vali Güvenç, “Evlere kapatmışız hanımları ve çocukları bu da toplumumuza yarım bırakmış. Toplumumuzun yarısını kaybetmişiz. Ama artık bu yanlışı düzeltiyoruz. Çünkü kültürümüzde kadın ve erkek arasında pek fark yok ikisi de Allah’ın yarattığı güzel varlıklar. İkisinin de hak ve sorumlulukları aynı, insan olması itibariyle. Kaldı ki toplumların da gelişmesi ve kalkınması için tüm bireylerin hem kafa bakımından sağlam olması lazım hem de mesleki yetenekler bakımından iyi gelişmesi lazım. Bu açığı kapatıyoruz. Önümüzdeki dönemde evlerde oturmayacaksınız” dedi.

Kadınlarla ilgili istihdam konusunda önemli gelişmelerin olacağı müjdesini veren Vali Celalettin Güvenç, “Teşvik paketi açıklandı. Geçen hafta iki ayrı tekstil yatırımcısı bana geldi. ‘Biz Şanlıurfa da tekstil fabrikaları açacağız. Kumaş dikeceğiz. Penye yapacağız. T-short yapacağız. Yetişmiş hanım eleman nasıl bulur, nasıl yaparız? Burada tereddütlerimiz var’ dediler. Ben sizler adına onlara söz verdim. Dedim ki; ‘siz kaç kişi istihdam edecekseniz bana bildirin. Ben 3 ay 4 aylık mesleki eğitim kursu açıp, 20 TL de yevmiye vereceğim istediğiniz seviyede hanımları yetiştireceğiz. Hizmetinize sunacağız. Şanlıurfa’nın hanımları yıllarca makinelerin başında oturmuş gibi çalışacaklar.’ Sistem şöyle olacak sabah servis otobüsüne bineceksiniz. Gideceksiniz organizeye öğlen yemeğinizi orda yiyeceksiniz akşamda servisle sizi eve bırakacaklar” dedi.

SODES projelerine de değinen Vali Güvenç, hükümetin 6 ile 4 yılda bu kapsamda harcadığı paranın 164 milyon TL olduğunu belirterek, “Sırf kadınlarımız, çocuklarımız iyi yetişsinler meslek sahibi olsunlar diye çalışıyoruz. Bu kapsamda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.


Genel Sekreter Uğur Büyükhatipoğlu ise proje hakkında kısa bir bilgilendirme konuşması yaparak, 3 ay süren Türk işi takı ve tasarım kursuna 75 bayan katıldığını tamamı başarılı olan kursiyerlerin sertifika almaya hak kazandıklarını belirtti. Kursa katılan bayanlara günlük 15 TL ücret verildiğini de anlatan Büyükhatipoğlu, mesleki kazalara karşı da kurs süresi boyunca kadınların sigortalandığını bildirdi.

Büyükhatipoğlu’nun konuşmasının ardından söz alan Bayan kursiyerler meslek edindirme kurslarından duydukları memnuniyeti dile getirerek desteklerinden dolayı Vali Güvenç’e teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından Vali Güvenç kursiyerlerin açtığı Türk İşi Takı ve Tasarım sergisini gezerek yapılan el işlerini inceledi. Kursiyerlerle sohbet eden Vali Güvenç, ürünler hakkında bilgi aldı.
www.balikligol.com
video geliyor...

Vali Güvenç, Evde Oturmayacaksınız ile balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.