banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Vali Güvenç, Ateşin üstünden atladı
Etkinliğe Vali Celalettin Güvenç’in yanı sıra, Harran Üniversitesi Rektörü Vekili Prof. Dr Ercan Yeni, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, Rektör Yardımcıları, Fakülte Dekanları, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.



Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesinde bulunan büyük Anfide gerçekleştirilen Nevruz etkinlikleri, günün anlam ve önemine uygun şiirlerin okunması ve Nevruz’un çeşitli yönleriyle ele alınıp işlendiği panelle devam etti.



Panelde; “Özbekistan'da Nevruz” konusuyla Doç. Dr. Kabil Şermatov, “Azerbaycan'da Nevruz” konusuyla Aydın Feyzullah ”İran’da Nevruz” konu ile Arman Jafari tarafından sunumlar yapıldı.



Törende Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim dalı öğrencileri mini bir konser sunarken, Resim-İş Öğretmenliği bölümünün hazırladığı sergi izleyenlerin beğenisine sunuldu.



Halk oyunları ekiplerinin gösterisinin ardından öğrenciler Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ile halk oyunları oynadı. Daha sonra şenlik alanında yakılan nevruz ateşinin üzerinden Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve diğer protokol üyeleri atladı.



Vali Güvenç ve diğer katılımcıların yumurta kırdıkları etkinlikler, davetlilere hedik ve çekçek ikramının ardından, Orman Bölge Müdürlüğü’nün katkılarıyla üniversitenin stadyum arkasında tahsis edilen alana, davetliler ve Şanlıurfa Gap Kız Teknik Meslek Lisesi öğrencilerinin fidan dikmesiyle sona erdi.



Nevruzun baharın uyanışı anlamına geldiğini ifade eden Vali Güvenç, “Baharla beraber insanların yeni bir yıla uyanması demek. Orta Asya’dan Avrupa içlerine kadar tarihte kutladığımız bahar bayramı şuanda da üniversitemizde de kutluyoruz. Anlamına uygun olarak kutluyoruz. Özbek kardeşlerimiz Özbekistan’da nasıl kutlandığını gösterdiler. Azeri kardeşlerimiz Azerbaycan’da nasıl kutlandığını gösterdiler. İranlı bir öğrencimiz İran’da bu işin nasıl kutlandığını gösterdi. Bütün bu coğrafyada bizlerin bayram boyunca kutladığı bir bayram sevginin, dostluğun ve kardeşliğin geliştirilmesini amaçlayan; baharla birlikte yeni bir dayanışma, yeni bir ruhu simgeleyen bu günü biz de bu anlamda kutluyoruz” dedi.



Vali Celalettin Güvenç, bütün Türkiye’de Nevruz’un anlamına uygun olarak kutlanmasını dilediğini söyleyerek, “Nevruzlarda kötülük olmaz, stres olmaz. Nevruzlar kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi geliştirir. Öyle olmasını arzu ediyoruz. İnşallah bundan sonraki nevruzları bütün 70 milyon olarak kutlarız” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.