banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Vali Celalettin Güvenç'ten Büyükhan köyüne övgü

İlk olarak köyde yaşayan vatandaşlarla sohbet ederek, sorunlarını ve taleplerini dinleyen Vali Güvenç,  artan köy nüfusu ve öğrenci sayısı dolayısıyla yetkililere, köye 8 derslikli bir okul planlanması talimatını vererek, vatandaşlarla sohbetini sürdürdü.

Köydeki vatandaşlarla sohbetin ardından Vali Celalettin Güvenç, Şanlıurfa İl Özel İdaresi imkanları ile yapılan Selçuklu döneminden kalma Çarmelik Kervansarayının röleve, restitüsyon, restorasyon, statik sağlamlaştırma ve elektrik projelendirme çalışmalarını inceleyerek,  yine aynı şekilde Selçuklu döneminden kalma camiinin de projelendirilerek çalışmalarına başlanmasını istedi. Çarmelik Kervansarayında incelemelerini sürdüren Vali Güvenç, burada yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden detaylı bilgi alarak, Büyükhan İlköğretim okuluna geçti.

Okul incelemesi esnasında öğretmen ve öğrencilerle sohbet eden Vali Güvenç, herhangi bir sıkıntı ve ihtiyaçlarının olup olmadığını sorarak, yapılması planlanan yeni dersliklerin de yerlerini gezdi.

İncelemelerin ardından bir değerlendirmede bulunan Vali Celalettin Güvenç, Büyükhan köyünü ziyaret amaçlarına değinerek, Büyükhan’ın Selçuklu Döneminden kalma eserlerin olduğu bir köy olduğunu belirtti. Geçmiş yıllarda tarihi eserler bulunduğundan dolayı Büyükhan’ın belirli bir bölümü sit alanı olan bir köy olduğunu ifade eden Vali Güvenç, “ Büyükhan Köy Muhtarımız yeni okul yeri için bize arsayı tahsis etti. Biz de oraya yeni bir okul yapma sözü verdik. Özel İdaremiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Kaymakamımız bir arada çalışacaklar” dedi.

Selçuklu döneminden kalma Kervansarayı gezdiklerini kaydeden Vali Güvenç, 4 milyon tl bedelle yüklenici firma tarafından çalışmaların sürdüğünü söyleyerek, “Önümüzdeki yılın sonuna doğru Selçukludan kalma, ecdadımızın bu muhteşem eseri ortaya çıkacaktır. Yine kervansarayın yanındaki camiimizin restorasyonu için de karar aldık. Genel Sekreterimiz, Kültür Müdürümüz ve Kaymakamımız muhtarımızla beraber planlayacaklardır. Burası bizim mimarimizin, atalarımızın önemli eserini bağrında barındırıyor. Bunlara sahip çıkmak lazım. Eminim ki bu kervansaray bu camii restore edildikten sonra Büyükhan Köyü bir turizm destinasyonu ve cazibe merkezi olacaktır. Bu gayretle çalışıp işleri hızlandıracağız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Büyükhan Köyü Muhtarı Mehmet Güneş ise konuşmasında Vali Celalettin Güvenç’e teşekkür ederek, Büyükhan’da yapılacak olan 8 derslikli okul ve tarihi eserlerin restorasyon çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

İnceleme esnasında Vali Celalettin Güvenç’e Bozova Kaymakamı Recep Öztürk ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.