banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Vahşete bak Suriyeli Ali'nin boğazını bunun için mi kestiler?

Gaziantep’te 250 TL için boğazı kesilerek katledilen 12 yaşındaki Suriyeli Ferhat Ali Seyrek’in yakınları, katil zanlısına gereken cezanın verilmesini istedi.

Suriyeli Ferhat Ali’nin yakınları İLKHA’ya konuştu Suriye’deki iç savaştan kaçarak ailesiyle birlikte Gaziantep'e yerleşen ve ailesinin geçimine katkıda bulunmak için bir beyaz eşya tamircisinin yanında çalışan 12 yaşındaki Suriyeli Ferhat Ali Seyrek, 2 gün önce cezaevinden yeni çıktığı öğrenilen Cengiz P. tarafından 250 TL için vahşi bir şekilde katledilmişti.

Katledilen Suriyeli Ferhat Ali Seyrek’in teyzesi oğlu Muhammed İsa ve 2 yıl boyunca yanında çalıştığı ustası Mehmet Demir, dehşet verici olay ile ilgili İLKHA mikrofonuna konuştu.

Çok zor bir durumda olduğundan dolayı konuşmakta zorlanan Ferhat Ali’nin babası Ali Seyrek ise çocuğunun katiline gereken cezanın verilmesini istedi.

“Umarız böyle bir şahsın cezasını ağır bir şekilde verirler”

Ferhat Ali’nin vahşi bir şekilde katledilmesine tepki gösteren teyzesi oğlu Muhammed İsa, “Ferhat 10 kişilik ailenin üçüncü çocuğuydu. Maalesef katledildi. Umarız, inşallah böyle bir şahsın cezasını ağır şekilde verirler. İnşallah devlet bu noktada gereken cezayı verir. Ferhat’ın ailesi, çok perişan bir durumda. Bu olay karşısında adeta şok olduk. Bir çocuk nasıl bu şekilde katledilebilir? Bu vahşet kanımızı dondurdu. Bu olay karşısında herkes çok üzüldü. Sanırım bizim gibi herkes bu acıyı tattı. Herkes bizimle aynı duyguları yaşadı.” ifadelerini kullandı.

“Ferhat çok terbiyeli, zeki, saygılı ve akıllı bir çocuktu”

Ferhat Ali’nin çok terbiyeli, zeki, saygılı ve çok akıllı iyi bir çocuk olduğunu söyleyen Demir, “ Benim yanımda yaklaşık 2 sene çalıştı. Ondan sonra benim yanımdan çıkıp, diğer arkadaşımın yanında çalışmaya başladı. Olaya gelince; Cumartesi günü onun çalıştığı dükkâna gittiğimde ustası ile birlikte 13.30 sıralarında öğle yemeği yiyorlardı. Saat 17.30 sıralarında ben köye gittim. Köye gittiğimde bana haber geldi. Ustası aşağı bir yere gitmiş. Suriyeli bir müşteri ustasına teslim etmesi için 250 TL para getirmiş. Bu kişi de çocuğu görüyor. Dükkâna girerek bayağı bir dövmüş. Sonra tuvalete götürüp orada boğazını kesmiş. Sonra çocuğu bayağı aramışlar. Sonra tuvalete bakınca orada çocuğu başı kesik bir şekilde bulmuşlar. Çocuğa bayağı bir eziyet etmiş. ”şeklinde konuştu.

Öte yandan dün toprağa verilen Suriyeli Ferhat Ali Seyrek için evlerinin önünde taziye çadırı kuruldu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.