banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Uzmanında Önemli Tavsiyeler! Hamilelikte Grip Aşısının Önemi


 “Hamileler grip aşısı olabilir.Grip aşısı olmanız sadece güvenli değil,sizin ya da bebeğinizin hayatını kurtarabilir.Çünkü gebelik esnasında gribe yakalarsanız,daha ciddi komplikasyonlara açık olursunuz.Bunlardan en çok endişe ettirecek olanı ‘zature’dir  ve hayati tehlike yaratabileceği gibi erken doğuma sebep olabilir.Doğum sonrası lohusalık döneminde de risklere maruz kalabilirsiniz.
Gebelikte yaptırdığınız grip aşısı,doğumdan sonra da bebeğinizi bir süre korur.Gebelik esnasında sizden aldığı antikorlar onu doğum sonrasında da bir süre koruyacaktır.
Ekim ayı,grip mevsimi henüz başlamadığı için,aşı olmanız için en uygun aydır.Aşı yapıldıktan sonra vücudun bağışıklık kazanması için gereken süre yaklaşık 2 haftadır.Ancak uygun zamanı kaçırdıysanız bile aşınızı yaptırın çünkü grip sezonu Mayıs ayına kadar devam eder.
Bunları Unutmayın
-Hastaysanız, kırgınlık ve ateşiniz varsa aşı olmak için belirtilerin geçmesini bekleyin.
-Daha önce aşı nedeniyle alerji reaksiyonlar yaşadıysanız, aşı yaptırmayın.
-Yumurtaya karşı alerjisi olanlar, aşı sonrası benzer sorunlar yaşayabilir. Bu yüzden bir süre yumurtadan kaçınmak gerekebilir.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.