banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Uyuşturucu tacirlerine darbe

Operasyonlarda sevkıyatı yapan 8 kişi de gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ile ortak bir operasyona katıldı. Uyuşturucu tacirlerinin esrar maddesini Diyarbakır'da ev eşyalarının yüklü bir kamyona gizledikleri bilgisine ulaşan polis, operasyon için düğmeye bastı. Kamyona yüklendikten sonra Diyarbakır'dan yola çıkan kamyon polis tarafından adım adım takip edildi. İstanbul'a gideceği öğrenilen ve yüklü miktarda esrar maddesi taşıyan kamyon Gaziantep
otoban gişelerinde durduruldu. Operasyonu saniye saniye kaydeden polis kamyonda bulunan sürücüyü hemen etkisiz hale getirdi. Daha sonra eşyaların yüklü olduğu kamyonu boşaltan polis zula edilen esrar paketlerini tek tek buldu. Yapılan incelemelerde kamyona gizlenen 423 kilo 820 gram esrar maddesi ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan kamyon sürücüsü Talha T. ifadesi alınmak üzere Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri ikinci operasyonu da Şanlıurfa'dan Gaziantep'e gelen uyuşturucu tacirlerine yönelik yaptı. Şanlıurfa'da otomobille Gaziantep'e kadar uyuşturucu maddeyi getiren şüpheliler otobanda polisin şok baskınıyla yakalandı. Polis iki ayrı otomobilden çıkarılan esrar maddesini kamyona yüklendiği sırada baskın yaparak 7 kişiyi gözaltına aldı. Burada da yapılan incelemelerde Gaziantep'te piyasaya sürülmek üzere hazırlanan paketler
halinde toplam 8 kilo 110 gram esrar maddesi ele geçirildi.
Her iki operasyonda toplam 432 kilo esrar maddesi ele geçirilirken emniyet kaynakları, Diyarbakır İstanbul hattında sevkıyat yapan uyuşturucu tacirlerine büyük bir darbe vurduğunu bildirdi.
Her iki olayla ilgili gözaltına alınan toplam 8 kişi Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.