banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Uyuşturucuya önlem yok mu? Urfa'da aleni satıyorlar

Son yıllarda bir hastalık halini alan uyuşturucu bağımlılığı satıcıların iştahını kabartırken adeta gemiyi azıya aldılar. Şanlıurfa’nın yoksul mahallelerini hedef alan uyuşturucu satıcıları Süleymaniye Mahallesi'nde ellerini kollarını sallayarak aleni bir şekilde satıyorlar. peki urfa'da bunun önlemini alacak yetkili yok mu?

 Kentte son dönemde başta bonzai olmak üzere hap, esrar ve diğer uyuşturucu madde kullanımında ciddi artış olması kamuoyunda endişelere yol açtı. Uyuşturucu satıcılarının özellikle yoksul mahallelerini hedef aldığı belirtilirken,Süleymaniye mahalle sakinleri,geceleri sokaklarda gezemediklerini belirti. Mahalledeki  Mehmet Saçlı İlköğretim Ortaokulu’nda ise uyuşturucu kullandığı iddia edilen gençlerin günün her saatinde okulun çevresinde bulundukları ve okul bahçesini uyuşturucu kullanmak için kendilerine yuva hale getirdikleri iddia edildi.

  ÇOCUKLAR ESRARA ALIŞTIRILIYOR

Okul alanlarının esrar satıcıları ve içicileri için mekan olarak görüldüğünü söyleyen mahalle sakini İzzet Toprak, “Esrar çekmek için gelen bu bağımlılar özellikle okul çıkış saatlerinde, akşam geç saatlerde ve özellikle hafta sonları okul bahçelerinde esrar alışverişi yapıyor. Ateş yakıp esrar içiyorlar. Okulumuz ilk okul olmasına rağmen güvenlik önlemleri alınmıyor. 12- 13 yaşında çocuklar esrara alıştırılıyor.Emniyetin bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.Okullarda bulunan öğretmenlerin bu konuda yeterli donanıma sahip olmadığı ve öğrencilerle yeteri kadar ilgilenmedikleri iddia edilirken, öğrencilerin büyük bir kısmının sigara müptelası olduğu iddia ediliyor.
Aziz Çiftçi/Şanlıurfa OLAY

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.