banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Urfa Balıklıgöl PapeAlioune Ndıaye

'Uyuşturucu kullanımı ilkokula indi'

Yeşilay Cemiyeti Batman Şube Başkan Yardımcısı Aydın Tapkan, Yeşilay Haftası münasebetiyle açıklamalarda bulundu.

Tapkan, “Yeşilay Derneği, her yıl 1-7 Mart tarihleri arasındaki günleri Yeşilay Haftası olarak kutlamaktadır. Yeşilay olarak amacımız bağımlılık yapan zararlı alışkanlıklar hakkında koruyucu, bilgilendirici ve uyarıcı bilgiler vermek ve çocuklarımızın, gençlerimizin sağlıklarını korumaktır. Bu anlamda Yeşilay ülkemizde Sigara, Alkol, Kumar, Uyuşturucu ve Teknolojik bağımlılığı da kapsayan tüm zararlı bağımlılıklarla mücadele eden toplumun ahlak ve onurunu temel alan gönüllü bir kuruluştur.” dedi.

'Aileler çocuklarını sahiplenmeli'

Madde bağımlılığında, sosyal çevrenin, aile içindeki huzursuzlukların, aşırı kısıtlayıcı ve baskıcı tutumlar ile aşırı serbest davranışların zararlı madde kullanımına başlamada önemli etkenlerin başında geldiğini belirten Tapkan, sözlerine şöyle devam etti:

“Alkol ve uyuşturucu gibi zararlı madde kullanımından korunmada en büyük vazife toplumun temel çekirdeği olan aileye düşmektedir. Anne ve Babalar çocukların her türlü problemlerine öncelik vererek, onları dinleyerek sıkıntılarını ve problemlerini çözerek, çocukların ve gençlerin sıkıntılarını çözmek için başka yollara yönelmelerine engel olmalıdırlar. Madde bağımlılığı toplum için sosyal, ekonomik, psikolojik birçok problemi beraberinde getirir. Toplumumuzdaki huzursuzlukların, intiharların, cinayetlerin gasp ve anarşinin yegâne kaynağı kötü alışkanlıklardan kaynaklanmaktadır. Nitekim İçki, Kumar ve uyuşturucu gibi zararlı maddeler insanlar arasında kin, düşmanlık ve nefret tohumları eker.”

'330 bağımlı tedavi edilmeye çalışıldı'

Batman’da son yıllarda sigara ve uyuşturucu madde kullanımının gençler arasında yaygınlaşmakta olduğunu söyleyen Tapkan, “Madde kullanım yaşının ilköğretim çağındaki çocuklara kadar düştüğü görülmektedir. Halk Sağlığı Müdürlüğünden almış olduğumuz verilere göre 2015 yılında 330 bağımlıyla tedavi amaçlı görüşme yapılmıştır.” dedi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.