banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Camileri ve Kuran Kurslarını Yaptırma, Yaşatma, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (CAMİ-DER) Diyarbakır Şube Başkanı Şeyhmus Taş, toplumda artan uyuşturucu kullanımı ile ilgili İlke Haber Ajansına (İLKHA) açıklamalarda bulundu. Taş, devletin uyuşturucu madde kullananlara yönelik caydırıcı yaptırımının olmadığına dikkat çekti.

“Uyuşturucu kullanımı öncelikle özenti şeklinde başlıyor.”diyen Taş, “Bazı gençler, işsizlikten dolayı uyuşturucu müptelasına kapılmış durumdular. İşsizlikten dolayı uyuşturucu sattığını söyleyen kişiler var. Devletin ise bu konuda caydırıcı bir yaptırımı yok. Bölgemizde uyuşturucu ticareti had safhaya ulaşmış durumdadır. Bunlar, açık açık yapıldığı halde, yetkililerden önünü alma gibi bir durum göremiyoruz. Yetkililerin bu insanlara çalışma imkânları sunmak ve onları topluma kazandırmak için ellerinden geleni yapması gerekiyor.” dedi.

Madde bağımlılığına karşı ailelerin dikkatli olması gerektiğini ifade eden Taş, “Gençlerin bu yöne sürüklenmelerinin en büyük sebeplerinden birisi de ailedir. Ailelerin çocuklarını iyi yetiştirmeleri ve çocuklarının gidip geldikleri ortamları iyi bilmeleri gerekiyor.”diye belirtti.

“Uyuşturucuyu bırakıp namaza başlayan nicelerine şahit olduk”
CAMİ-DER’in zararlı maddelerle mücadele içerisinde olduğunu belirten Taş, “Bu memlekette yaşıyorsak, gençlerimizi korumak ve yetiştirmek hepimize düşüyor. Çünkü gençler bizim geleceğimizdir. CAMİ-DER olarak zararlı maddelerle mücadele komisyonumuz var. Üyelerimiz bireysel olarak bu gençlerle ilgilenip onların ıslah edilmesi için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu çalışmalarda çok güzel örneklere şahit olduk. Uyuşturucuyu bırakıp namaza başlayan ve Kur’an öğrenen nicelerine şahit olduk.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.