banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli ile anlaştı Sulama Birlikleri Kasımpaşa

'Uyuşturucu çağımızın vebasıdır'

Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi tarafından düzenlenen 4. Madde Bağımlılığı İstişare Toplantısında uyuşturucunun çağımızın vebası olduğuna dikkat çekilerek, uyuşturucudan vazgeçirme konusunda toplumun geleneksel yöntemler kullandığı, bunun da sorunların artmasına neden olduğu ifade edildi.

Toplantıya Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi Başkanı Muharrem Çelik ve bazı STK temsilcileri katıldı.

“Aldığımız neticeler bizi umutlandırıyor”

4 yıl önce başlatmış oldukları istişare toplantıların akabinde ciddi neticeler aldıklarını ve umutlandıklarını söyleyen Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi Başkanı Muharrem Çelik, “İlimizin farklı kesimleriyle beraber hareket etme konusunda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Özellikle sayın valimizin öncülüğünde, ilimizin yöneticileriyle, çeşitli STK’larıyla ve basın mensubuyla çok güzel dönütler aldık. Bu da bizi hem motive ediyor hem de bizi umutlandırıyor.” dedi.

“Uyuşturucu bir beyin hastalığıdır”

Açıklamanın devamında ailelere çağrıda bulunan Çelik, “Maalesef uyuşturucu bir beyin hastalığıdır. Şanlıurfa toplumunda uyuşturucu konusunda bilgisizliğinden dolayı geleneksel yöntemlerle bu sıkıntıların üstesinden gelmektedir. Bunu yaparken de birçok yeni sıkıntılar beraberinde geliyor. Bu konuda ailelerin yetkililerden, uzmanlardan görüşerek bilgi almaları gerekmektedir.” diye konuştu.

“Uyuşturucu çağımızın vebasıdır”

Uyuşturucunun sadece Türkiye’nin değil dünyanın da başına bela olduğuna dikkat çeken Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, “Yeşilay Cemiyeti, dünyada ve memleketimizde büyük bir hastalık olan, büyük bir veba gibi hastalık veren, dert olan, problem olan bağımlılıkla mücadele konusunda büyük hizmetler icra ediyor. Bu vesileyle önem verilmesi, değer verilmesi ve desteklenmesi gerektiğini düşündüğüm derneklerin başında gelen bir cemiyettir.  Gerçekten uyuşturucu ve madde bağımlılığı çağımızın vebasıdır. Türkiye olarak sadece bizi değil dünyanın da başının belası ve kurtulmak için her türlü çabayı, masrafı, gayreti gösterdiği bir bela ve hastalıktır.” ifadelerini kullandı. (Ramazan Casuk - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.