banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Balıklıgöl MHP

Üst geçit var ama!...

Şanlıurfa’da karşıdan karşıya geçişleri kolaylaştırmak için, yapılan üst geçitlerin ayaklarının, kaldırımı kapatması birçok sıkıntıya da beraberinde getiriyor.


Abideye Kavşağı çalışmalarından ardından, ihtiyaç üzerine  Recep Tayyip Erdoğan Bulvarında yapılan üste geçidin ayaklarının konulduğu kaldırımda, yayalar ve engelliler büyük sorun yaşıyor.
 

Projelerde, engelliler göz ardı mı ediliyor?
Üst geçidin yapılması insanlara karşıdan karşıya geçme kolaylığı sağlarken üst geçidin ayaklarının konulduğu kaldırımın, tekerlekli sandalye kullanmak zorunda engellilerin geçişine imkân vermemesi yapılan projelerde, engellilerin de sorunlarının göz ardı edildiğini ortaya çıkardı.


Kapanan kaldırım kazaya davetiye çıkarıyor
Üst geçit ayaklarının konulduğu kaldırımlarda karşılaşan yayaların caddeye inmek zorunda kalması kazalara davetiye çıkarıyor.


Üst geçidin ayaklarının konulduğu kaldırımların dar olmasından şikâyetçi olan halk, hem engellilerin hem de kendilerinin üst geçidin altındaki kaldırımdan yürürken zorlandıklarını belirterek, yetkililerin kaldırımı genişletmesini istedi.
 

“Bu kaldırım genişletilmeli”
Kaldırımdan geçerken çok büyük bir sıkıntı yaşadıklarını belirten Mehmet Çiftcan,  “Geçerken birimiz aşağı inmek zorunda kalıyoruz aşağı inerken de ölüm tehlikesi ile karşı karşıyayız. Her an bir araba çarpa bilir. Araba olmasa dâhil bir kişinin bir birine yol vermesi var. Büyük bir sıkıntı bununla yetkililer ilgilense iyi olur” ifadelerini kullandı.
 

Üst geçit yapıldıktan sonra insanların yaya geçiş alanın çok daraldığını ifade eden İbrahim Korkmaz, kaldırımın biraz daha geniş yapılması gerektiğini söyledi.
 

Hatırlanacağı üzere; Engelliler Haftası kapsamında yapılan etkinliklerde yapılan kortej yürüyüşünde sıkıntı yaşayan engelliler, şehrin (özellikle kaldırımların)kendileri için uygun hale getirilmesini istemişlerdi. (Sedat Kuşulay- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.