banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Urmak: İlim Yayma Cemiyeti, Türkiye’nin kaderini değiştirmiştir


 Üyesi olduğu İlim Yayma Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi’ni ziyaret eden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili aday adayı Jeoloji Yüksek Mühendisi Nüsret Urmak, Türkiye’de ilk imam hatip okulunu kuran bu cemiyetin, milli, ahlaki, dini, manevi ve kültürel değerleri korumak ve geliştirmek amacıyla yaptığı hizmetleri övdü.
Seçim çalışmaları kapsamında İstişare Kurulu üyesi olduğu İlim Yapma Cemiyeti Şanlıurfa Şube Başkanı Av. Cüneyt Altıparmak ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili aday adayı Nüsret Urmak, yüksek medeniyet ve var olma iddiasının devamı için eğitimin önemine değindi.
Siyaset ve ülke yönetimi hakkında bir sohbet havasında geçen buluşmada konuşan Nüsret Urmak, “Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve sivil toplum kuruluşları her zaman birlikte hareket etmelidir” diyerek, siyasi düşüncelerini paylaştı.
Urmak: “Türkiye’deki ilk İmam Hatip Okulu’nu kuran bu cemiyet, bugün tarihin akışını değiştiren Recep Tayyip Erdoğan gibi liderlerin yetişmesine zemin hazırlamıştır. Cemiyetin Şanlıurfa Şubesi kurulduğunda biz de içimizdeki hizmet aşkıyla bu yapılanmada yerimizi aldık. Bugün de hizmet yarışının siyasi boyutunda bir yarış içindeyiz. Ben siyaseti kutsal bir hizmet makamı olarak görüyorum. Bu kutsal vazife yerine getirilirken de Milletvekillerinin, Belediye Başkanları’nın, sivil toplum kuruluşlarının birlik beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğine inanıyorum. Kısmetimizde Milletvekilliği varsa, en büyük önceliği bu birlikte çalışma, ortak hareket etme konusuna ayıracağım” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İlim Yayma Cemiyeti Şanılurfa Şube Başkanı Av. Cüneyt Altıparmak da, İlim Yayma Cemiyeti’nin 1951 yılında İstanbul’da kurulduğunu hatırlatarak, “Yarım asrı aşan hizmet yarışında güzel hizmetlere vesile olan İlim Yayma Cemiyeti, günümüzde Türkiye genelinde şubeleriyle  hizmet ağı kurmaya başlayan, inşa ettiği öğrenci yurtları ve verdiği burslarla eğitim alanındaki çalışmalarını sürdürmektedir. Bizler de bu hareketin mensupları olarak, milletimizin ve Hakk’ın hizmetinde olmaktan iftihar ediyor, kentimizin eğitimdeki sıkıntılarını çözme noktasında gayret sarfediyoruz” dedi.
Cemiyetin, siyasi gaye gütmediğinin altını çizen Altıparmak, “Biz siyaset yapmıyoruz, ancak eğitime destek vererek, ülkeyi yönetecek kapasitede iddialı gençlerin yetişmesine vesile olmaya çalışıyoruz. Bu uğurda bizimle birlikte hareket eden Nüsret Urmak kardeşimize de siyasi çalışmalarında başarılar diliyor, temsilde liyakatın esas olduğunu beyan ediyoruz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.