banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Urfa'nın numarataj sistemi tamamlandı

Her gün yüzlerce vatandaşın işlem yaptığı Şanlıurfa Belediyesi Emlak Servisi'nde numarataj sistemi hayata geçirildi.
Şanlıurfa Belediyesi Numarataj Birimi, adrese dayalı "Nüfus Kayıt Sistemi" kapsamında, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün numaralama yönetmeliğine göre, Şanlıurfa’da bulvar, cadde, sokak, bina ve iş yerlerine yönelik başlattıkları numaralama çalışmalarını bitirdi.

Ekipler, çalışma süresince, merkezdeki 67 mahallede, son iki yılda 7 bin adrese kapı numarası taktı.
Şanlıurfa merkeze bağlı 26 adet köyün de numarataj çalışması tamamlandı.
 Yeni uygulama sayesinde belediye ekiplerinin ve postacıların adres bulması kolaylaştı.
Kent Bilgi Sistemi sayesinde cadde, sokak ve bina numaraları bilgisayar ortamına aktaran Şanlıurfa Belediyesi Ulusal Adres Veri Tabanına Geçişle birlikte vatandaşın adres tespit ve ulusal adres veri tabanını oluşturulması işlemini şu sıralar yeni imara açılan alanlarda sürdürüyor.  Yıllardır Şanlıurfa’da numarası bulunmayan birçok cadde, sokak ve binanın son dört yılda yürütülen çalışmalarla adeta şehirdeki bina, cadde ve sokakların nüfus cüzdanı çıkartıldı.
Şanlıurfa Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğüne bağlı Adres ve Numarataj Birimi, yürütülen çalışmalarla gerçekleştirilen numaralandırmalar sayesinde; adres bulma, bir yangına müdahale yada olay yerine sağlık ekipleriyle güvenlik güçlerinin hızlı bir şekilde ulaşması daha kolay olmaya başladı.
Şanlıurfa Belediyesinin Numarataj çalışmasında şu sıralar yeni imara açılan yerlerde çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Yıllarca cadde, sokak ve bina numarası bulunmayan Şanlıurfa’da adres bulmada da büyük karışıklık yaşanıyordu. Şanlıurfa Belediyesi’nin Kent Bilgi Sitemini kurmasıyla bu karışıklık ortadan kalkarken yeni oluşan parselasyon sonucunda cadde, sokakların, binaların numaralandırılması gerçekleştirildi.
Son 4 yılda şuana kadar yaklaşık 7 bin binanın numaralandırılması yapılırken, yaklaşık 600 sokağın da numara levhaları yerlerine monte edildi. Aynı zamanda numaralandırılan bina ve sokakların bilgileri Ulusal Veri Sistemine girildi. Son 2 yılda ise şehrin muhtelif yerlerinde vatandaşların adres bulmada kolaylık sağlaması için yaklaşık 100 adet yön direkleri oluşturuldu. Yön direkleri ile alakalı çalışmaların ise devam ettiği bildirilirken 500 yön direğin daha şehrin muhtelif yerlerine monte edilmesi bekleniyor.
GÜNDE 200 AİLE’NİN ADRES TESPİTİ YENİLENİYOR
Bu arada yeni eğitim ve öğretim sezonun başlamasıyla birlikte şu günlerde vatandaşların çocuklarını okula kayıt yaptırırken gerekli kolaylığın oluşturulması için Ulusal Veri Tabanında adres tespit güncelleştirme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.  Şanlıurfa Belediyesi Günde yaklaşık 200 ailenin adres günceleştirmesini yapılarak Ulusal Veri Tabanına aktarıyor.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.