banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Urfalıların Belediyeye tapu isyanı VİDEO

Saat 08.30’da Şanlıurfa Belediye binası önünde toplanan Karşıyaka mahalle sakinleri ve muhtarı iletişime geçebilecekleri yetkili aradı. Ancak, iddiaya göre tüm kapılar yüzlerine kapatıldı. Sırrın bölgesi Belediye yetkilileri tarafından kendilerini defalarca randevu vererek mağdur ettiğini belirten vatandaşlar, “Karşıyaka’da 430 evin tapusu verildi. Geri kalan 2300 ev için ise bir şey yapılmadı. Belediye Meclisinin verdiği kararı uygulamalarını istiyoruz. Borcumuz yok, vergimizi zamanında ödüyoruz. Tarla sahibi de tapu vermek için bizimle beraber burada. Bizlere Cuma günü, bugün saat 9 için randevu verildi. Söz verilen saatlerde geldik ancak muhatap bulamadık. Birde Ankara’ya bir heyet göndereceğiz. Bu kez sonuç almadan buradan ayrılmayacağız. Valiye bir heyet göndereceğiz.” diye konuştu.

Belediye önünde protestolarını sürdüren mahalleli dağılmayınca emniyet ekipleri sevk edildi. Her yerel seçim döneminde tapu verileceği yalanıyla kandırıldıklarını belirten öfkeli kalabalık, “Tapu yoksa oy da yok” sloganları eşliğinde bekleyişini sürdürüyor. Ayrıca, Şanlıurfa'nın Süleymaniye, Eyyübiye, Yakubiye, Şıh Maksut ve Buhara gibi birçok kenar mahallesinde de benzeri sorunların yaşandığı zaman zaman gündeme geliyor.

 

Öte yandan, iddialarla ilgili belediyeden henüz bir açıklama yapılmadı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.