banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Urfalılar Van'ı Isıttılar


Valilik toplantı salonunda düzenlenen kampanya, Kanal Urfa ile kentte yayın yapan 2 yerel televizyon kanalının yanı sıra Türkiye'nin farklı kentlerinden televizyonlar tarafından da canlı yayınlandı. (video yükleniyor)

Programda telefon bağlantılarıyla ve salonda bulunanların yanı sıra, ilan edilen banka hesaplarına para aktaran hayırseverler ayni ve nakdi yardım taahhüdünde bulundu.

Programa telefonla bağlanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik de Şanlıurfa'ya gelen ve çalışma imkanı olan bütün Vanlılara, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında iş imkanı sağlayacaklarını belirtti.

Van'da meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği depremin ardından Türkiye'nin yekvücut halinde hareket etmesinin herkesi sevindirdiğini ifade eden Çelik, Türkiye'nin yüzde 66-70'inin 1. ve 2. derecede deprem bölgesinde yer aldığını hatırlatarak, yapıların teknik şartlara uygun olarak inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.

"Keşke hayatlar kaybolmadan, insanları kaybetmeden gerekli önlemler alınabilseydi" diyen Çelik, ancak bunun tam olarak gerçekleşmediğini ifade etti.

Depremin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak bölgeye verdikleri desteklere değinen Bakan Çelik, şöyle devam etti: "TYÇP kapsamında 8 bin kişiye iş imkanı sağladık. Ayrıca depremde vefat edenlerin ailelerine tazminat ödenmesi ve yaralananlara maaş bağlanması konusunda hazırladığımız kanun tasarısını TBMM'ye gönderdik. Ben de geçen hafta Van'daydım orada insanların ne şartlarda yaşadığını gördüm. İnsanlar eksi 10 derece soğukla karşı karşıya. Bir an evvel konteynerler, kalıcı konutlara yerleştirilmeleri gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalar yapılıyor. 8 bin Vanlı kardeşimiz orada işe başladı, ayrıca Şanlıurfa'ya gelen Vanlı kardeşlerimizle ilgili de üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız, biz onların emirlerine amadeyiz. Şanlıurfa'ya gelen bütün Vanlı kardeşlerimize TYÇP kapmasında iş imkanı sağlayacağız."

TATLISES, CANLI YAYINA BAĞLANDI

İstanbul'da 8 ay önce uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan türkücü İbrahim Tatlıses de programa telefonla katılarak destek verdi.

Böyle bir yardım kampanyasına katılmaktan dolayı onurlandığını ifade eden Tatlıses, sağlığıyla ilgili bir soru üzerine, "Süperim. Allah'a şükür gerçekten 8 aydır hemşehrilerimi de, Şanlıurfa'mı da özledim. Programın hazırlanmasına kimin emeği geçtiyse hepsine saygılar sunuyorum" dedi.

Şanlıurfalılar'ın yardımsever insanlar olduğunu vurgulayan Tatlıses, 35-40 yıl önce bir Hac kafilesinin kent merkezinde yaptığı trafik kazasını hatırlatarak, Şanlıurfa halkının kazazedeleri evlerinde misafir ettiğini hatırladığını ve duygulandığını söyledi.

Van'da yaşananların herkesin başına gelebileceğini belirten Tatlıses,

"Yapılacak yardımın miktarı önemli değil. Mühim olan gönlümüzün oynaması, vicdanımızın sızlaması, çünkü aynı şeyler her yerde olabilir. Ne zaman ne olacağımız belli değil. Ben zıp zıp sahnede oynarken, şimdi zor yürüyorum. Allah insana gazap vermez ama insanı imtihan eder, ben bunu imtihan olarak görüyorum. İnşallah o denemeyi başarıyla geçeceğim Allah'ın huzuruna öyle gideceğim."

Tatlıses kendisini Şanlıurfa'ya davet eden Vali Celalettin Güvenç'e, ayağa kalkar kalkmaz eşiyle Şanlıurfa'ya gelip doğduğu yeri ve kenti gezdireceğini söyledi.

3 saati aşkın süren ve Türkçe, Kürtçe, Arapça ile Zazaca yardım çağrısının yapıldığı programa bir konser için Şanlıurfa'da bulunan türkücü Fatih Kısaparmak, Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.

Programda bulunan protokol üyeleri de canlı yayında gelen telefonlara bakarak, yardım taahhütlerini aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.